Gabriela Firea anunță că va avea sâmbătă dimineață o întâlnire cu directorii din PMB

Gabriela Firea anunță că va avea sâmbătă dimineață o întâlnire cu directorii din PMB

Noul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat joi seară, după ce a depus jurământul, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Teatrul Excelsior, că va avea sâmbătă dimineață o primă întâlnire cu directorii din PMB și că așteaptă demisia de onoare a celor care nu doresc să muncească alături de ea.

"Eu voi avea sâmbătă dimineață o primă întâlnire cu directorii din PMB. Nu am idei preconcepute. Nu am câștigat votul oamenilor pentru a veni cu echipa mea, pentru că nici nu am 800 de prieteni, câți sunt angajații Primăriei. Dar eu le voi spune care sunt cerințele mele: punctualitate, seriozitate, implicare, toleranță zero la corupție, toleranță zero la birocrație, munca în folosul cetățeanului, bucureșteanul să fie respectat. Cine rămâne, rămâne alături de mine, indiferent ce carnet de membru de partid are în buzunar, și muncim împreună", a spus edilul.

Ea a adăugat că nu va tolera mentalitatea de tip "merge și așa", nici indiferența sau atitudini pentru care "orice angajat în sistemul privat ar fi dat afară".

"Mare parte din blocajul de pe străzi, blocajul din trafic pe care îl resimțim cu toții este din cauza acestor șantiere care nu se mai încheie. Este din cauza lipsei parcărilor și a lipsei autobuzelor RATB, a benzilor speciale pentru transportul în comun, a indiferenței, a nepăsării, a neimplicării. Este din cauza motivelor pentru care orice angajat în sistemul privat ar fi dat afară. Dar pentru că suntem la stat, se consideră că merge și așa. De azi nu mai merge și așa", a mai spus ea.

Primarul general a anunțat că înainte de a prezenta fiecare proiect în ședințele de Consiliul General va discuta cu membrii CGMB. A subliniat că pentru ea consultarea publică nu reprezintă o simplă sintagmă, ci "un mod de viață, un mod de a fi".

"Am lucrat peste 20 de ani în presă, în care zi de zi, seară de seară am luat temperatura problemelor națiunii. Un barometru important este obținut atunci când te consulți. Pentru mine, a întreba un simplu cetățean este o valoare în sine. Pentru că, de fiecare dată, două păreri sunt mai bune și mai utile decât una", a precizat ea.

Firea a adăugat că în ultima perioadă a vizitat multe șantiere și a constatat că în București sunt deschise obiective de investiții care sunt în faza incipientă de peste zece ani, deoarece nu a fost verificat stadiul execuției, iar atunci când au existat obstacole nu s-a cerut sprijinul Parlamentului sau al Guvernului. În acest sens, a menționat că vinerea trecută a vizitat Școala Eugen Barbu, ale cărei lucrări de modernizare nu au fost finalizate timp de zece ani. Gabriela Firea a oferit asigurări că în timpul mandatului său niciun obiectiv de investiții nu va mai depăși termenele stabilite.

"În mandatul meu, niciun contract nu se va mai semna în Primăria Capitalei fără penalități usturătoare pentru toți cei care cred că vin să participe la licitații cu instituția Primăriei Generale, pe urmă subcontractează lucrările și lasă Capitala în șantier", a declarat edilul.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA