Gabriela Firea: Aproape 1000 de copii s-au născut prin programul pentru susținerea natalității

Gabriela Firea: Aproape 1000 de copii s-au născut prin programul pentru susținerea natalității

Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum prin programul pentru susținerea natalității, spune Gabriela Firea. Alte peste 2.200 de nașteri sunt în evoluție.

Aproape 1.000 de copii s-au născut până acum, în programele de susținere FIV pe care le-am inițiat! Alte peste 2.200 de sarcini sunt în evoluție. Este o mare împlinire sufletească.

Am participat la dezbaterea „România: Iarna demografică” organizată de Asociatia Sos Infertilitatea , condusă de Nicole Brunel . M-am revăzut cu specialiștii în FIV alături de care am construit programul pe care l-am inițiat în București, ca primar general al Capitalei, și pentru toată România, ca ministru al Familiei.

1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Sunt date certe, confirmate de specialiști în reproducere umană asistată. În România trece printr-un declin demografic major și avem nevoie de proiecte pentru creșterea natalității.

E nevoie de mai mult! În 2019, anul de vârf al programului FIV, se nășteau în Capitală peste 19.600 de copii. Scăderea este dramatică! În 2023, s-au născut doar 14.800 de copii.

Dacă voi ajunge din nou primarul general al Capitalei, voi relua sprijinul financiar pentru procedurile FIV. Cuplurile care se confruntă cu această afecțiune, mult împovărate financiar, au nevoie de acest sprijin.

Marile proiecte din domeniul sănătății pot fi dezvoltate în Capitală folosind banii europeni. Avem la dispoziție fonduri nerambursabile importante pentru aceste programe de protecție a sănătății oamenilor. Relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială și avem un profit enorm până acum, peste 1 miliard de euro în Capitală și aproape 70 miliarde de euro la nivel național.

* Partidul Social Democrat - Alianța PSD-PNL
CMF 41240002


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Așa o fi?

3 VIDEO Priviți ce face acest soldat ucrainean! / O nouă scenă de film american pe frontul din Ucraina

4 Cine sunt cei 300 de securiști și colaboratori care au certificate și indemnizații de revoluționari

5 Fără precedent / Un fost oficial al serviciilor de informații militare americane spune că a demisionat din cauza războiului din Gaza