Gabriela Firea, despre referendumul inițiat de președintele Iohannis: Un demers ipocrit

Gabriela Firea, despre referendumul inițiat de președintele Iohannis: Un demers ipocrit

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că inițiativa președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislației în materie penală este un 'demers ipocrit", gândit doar pentru a începe "foarte devreme campania electorală pentru alegerile prezidențiale".

"Practic, nu înțeleg despre ce este vorba acum, decât, probabil, încerc să intuiesc faptul că președintele țării vrea să se așeze cu un steag în fruntea luptei împotriva corupției, dar ai căror corupți? Pentru că eu știu că sunt niște instanțe care au spus că și dumnealui și familia sa au obținut niște case prin fals în documente. De asemenea, cei pe care îi susține din guvernul său, precum și partidele care merg împreună cu domnia sa — PNL și USR — au oameni certați cu legea și au oameni care dau acum răspunsuri în cadrul unor anchete judiciare", a afirmat marți Firea la un evenimentul "Hora Unirii", organizat în Piața Universității.

Ea a adăugat că acest lucru nu înseamnă că lupta împotriva adevăratei corupții nu trebuie să continue sau că instituțiile statului în domeniul judiciar nu trebuie să-și facă treaba, dar a precizat că aceste lucruri trebuie să se desfășoare "în litera și spiritul legii, iar fiecare instituție să-și realizeze propriile atribuții și competențe".

"Nu trebuie nimeni să confiște adevărata luptă împotriva corupției într-un scop personal, intrând anticipat într-o campanie electorală. Mi-aș dori un președinte mai implicat în creșterea calității vieții românilor (...). Doi ani de zile ce a făcut? pentru că nu a făcut nimic, nici împotriva corupției și nici pentru bunăstarea românilor", a susținut Firea.

În context, ea a mai precizat că românii au mai participat la un referendum mult mai important, scrutinul electoral din 11 decembrie.

"Românii au spus, da bunăstării, da prosperității, da creșterii salariilor, alocațiilor pentru copiii, da construirii de spitale, da construirii de creșe și grădinițe și au spus nu mesajului demagogic, manipulator, dezinformărilor, cum că doar unii sprijină lupta anticorupție și ceilalți nu fac același lucru. Vreau să vă spun: cum poți să fii stindardul luptei anticorupție și a păstrării și respectării legii când participi la o manifestare ilegală, fără autorizație. De ce mai există aprobări, doar pentru unii?", a afirmat Firea.

Precizările primarului general au fost făcute în contextul unei întrebări privind temele pe care le vizează președintele României în referendumul pe care dorește să-l inițieze.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară