Gabriela Firea despre situaţia de la Maternitatea Giuleşti: Trebuie regândit un sistem de igienă la nivelul întregii ţări

Gabriela Firea despre situaţia de la Maternitatea Giuleşti: Trebuie regândit un sistem de igienă la nivelul întregii ţări

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat luni că ar trebui regândit un sistem mai bun de igienă la nivelul întregii ţări în spitale.

Firea a adăugat că, din datele pe care le deţine, în lunile octombrie şi noiembrie, s-au născut la Maternitatea Giuleşti aproape 700 de copii, dintre care 20 au prezentat diferite afecţiuni cutanate şi au ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

"În acest moment, pentru că am ţinut permanent legătura cu colegii noştri, sunt 15 bebeluşi internaţi, dintre aceştia doar 11 au confirmat stafilococul auriu, restul s-au externat. Am citit raportul de la DSP: sunt 15 internaţi, 11 confirmaţi, la patru se aşteaptă rezultatele analizelor. (...) Nu este ceva grav, nu este niciun copil pus în pericol, dar este o situaţie care trebuie să fie gestionată. (...) Subliniez ca încă din luna octombrie se luaseră deja măsuri la Maternitatea Giuleşti pentru a vedea cine a fost purtătorul stafilococului. 104 de cadre medicale au fost investigate medical, dintre acestea doar la 20 s-a depistat. (...) Cele 20 de persoane sunt fie în concediu medical, fie în libere", a explicat primarul general, într-o declaraţie acordată presei după ce a participat la inaugurarea Pieţei Leul Ierusalimului.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...