Gabriela Firea şi Rovana Plumb: Trebuie convocat urgent CExN al PSD pentru a tranşa criza politică

Gabriela Firea şi Rovana Plumb: Trebuie convocat urgent CExN al PSD pentru a tranşa criza politică

Vicepreşedinţii PSD Gabriela Firea şi Rovana Plumb au menţionat, pe paginile lor de socializare, că trebuie convocat urgent Comitetul Executiv Naţional (CExN) al partidului, pentru "tranşarea" actualei crize politice.

"Privesc şi eu cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în viaţa politică de câteva zile. Nu pot fi indiferentă, chiar dacă sunt preocupată primordial de problemele Capitalei. Observ că motoarele administraţiei publice centrale şi locale au încetinit ... este o reacţie organică la criza politică. Cei care suntem, încă, responsabili pentru ceea ce se întâmplă cu România trebuie să acţionăm urgent în sensul reinstaurării unui climat politic la standarde europene, de profesionalism, rigoare, civilizaţie, valori comune de respect faţă de Constituţie şi legile ţării. Românii merită ca toate eforturile noastre să se îndrepte către rezolvarea problemelor cu care se confruntă în spitale, şcoli, nevoia de siguranţă a cetăţenilor, o infrastructură modernă. Copiii noştri merită să le garantăm o ţară sigură, în care pacea, protecţia şi echilibrul social sunt prezente normale în viaţa lor. De aceea, cred că trebuie să ne întâlnim urgent într-o şedinţă a Comitetului Executiv National pentru a tranşa criza politică. Apoi, să ne reîntoarcem urgent la muncă. Orice soluţie va reieşi din dezbaterea CexN va fi mai utilă pentru ţară decât instabilitatea actuală. Dumnezeu să ne dea tuturor dreapta judecată şi patriotism", a scris Firea pe Facebook.

Potrivit Rovanei Plumb, situaţia de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua.

"Situaţia de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua! Fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor. De aceea, consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN - pentru a tranşa lucrurile şi pentru a ne întoarce la o stare de calm şi predictibilitate", a postat Plumb pe pagina sa de socializare.

De asemenea, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a cerut convocarea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

"Consider că trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv National al PSD. Situaţia din ultimele zile nu poate aşteapta până la CExN de la Iaşi.
Romanii aşteaptă de la noi predictibilitate şi stabilitate, aşteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare asumat. Guvernul trebuie să funcţioneze ca o echipă unită şi să îşi ducă la îndeplinire obiectivul votat de Parlament: o viaţă mai bună pentru romani", a scris Manda pe Facebook. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...