Galaţi: 50 de voluntari din Tecuci au donat sânge şi plasmă convalescentă COVID-19, la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Galaţi: 50 de voluntari din Tecuci au donat sânge şi plasmă convalescentă COVID-19, la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Un număr de 50 de voluntari din municipiul Tecuci au donat sânge şi plasmă convalescentă COVID-19, joi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, în cadrul unei campanii iniţiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează biroul de presă al eparhiei.

 Potrivit sursei citate, acţiunea de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge şi plasmă convalescentă COVID-19 a fost organizată cu sprijinul voluntarilor din Protoieria Tecuci, aceasta din urmă asigurând şi transportul de la Tecuci la Galaţi cu două mijloace de transport persoane cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi.

Preoţii şi credincioşii din cadrul Protopopiatului Tecuci, încă din anul 2013 se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Numai în acest an, peste 300 de voluntari din cadrul Protopopiatului Tecuci s-au deplasat de cinci ori la Centrul de Transfuzie Sanguină din Galaţi pentru a dona sânge.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos se înscrie în seria activităţilor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate în această lună dedicată Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat la apostolat şi ocrotitor al creştinilor de la Dunărea de Jos şi va continua în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...