Galaţi: A fost confirmat primul deces din cauza gripei

Galaţi: A fost confirmat primul deces din cauza gripei

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au confirmat, miercuri, primul deces din cauza gripei în judeţul Galaţi.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie de 82 ani care a murit în cursul nopţii în spital. Femeia era nevaccinată, era bolnavă cronic şi a fost diagnosticată cu virus gripal AH1 PDM09.

Este al şaselea caz de gripă înregistrat în judeţul Galaţi. În celelalte cinci este vorba despre doi bărbaţi din mediul urban, de 33 şi 45 ani, ambii cu gripă cu virus AH1, o fetiţă de o lună, un elev de opt ani şi o femeie de 31 ani, toţi din mediul urban, cu virus gripal de tip B.

În ceea ce priveşte stocurile de vaccin antigripal, de la debutul sezonului rece, la nivelul judeţului Galaţi au ajuns, în cinci tranşe, 49.374 doze de vaccin care au fost şi administrate. În stoc mai sunt disponibile 1.446 doze, din care 311 la DSP, 1.311 în teritoriu la medicii de familie şi 135 pentru cadrele MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina