Galați: Alunecare de teren în localitatea Izvoarele; o stână cu 250 de oi, evacuată

Galați: Alunecare de teren în localitatea Izvoarele; o stână cu 250 de oi, evacuată

În vecinătatea satului Izvoarele s-a produs o alunecare de teren pe versantul unui deal din cauza ploilor din ultima perioadă, fiind necesară evacuarea unei stâne de oi din zonă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță.

Potrivit acestuia, alunecarea de teren a fost anunțată de primarul localității, la fața locului deplasându-se o grupare operativă a ISU.

''Alunecarea de teren se întinde deja pe 200 de metri, însă nu reprezintă, deocamdată, nicio amenințare pentru locuințele din satul Izvoarele sau pentru drumul județean din apropiere. Totuși, pe versantul dealului se află și o conductă magistrală de gaze naturale, fiind anunțată compania de gaze proprietară a conductei. Deocamdată, s-a luat decizia evacuării celor 250 de oi și a ciobanilor de la stâna care se află în apropierea zonei în care s-a produs alunecarea de teren", a spus Chiriță.

El a precizat că situația rămâne sub monitorizarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și pompierilor voluntari din localitate.

Localitatea Izvoarele este cunoscută ca fiind situată într-o zonă seismică deosebită, în anul 2013 fiind înregistrate de la finele lunii septembrie și până în noiembrie nu mai puțin de 437 de seisme, de diferite intensități. Alte 30 de cutremure, cu intensitatea maximă de 2,4 grade pe scara Richter, s-au înregistrat în septembrie și octombrie 2014. După mai multe măsurători ale specialiștilor de la INFP, aceștia au precizat că seismele sunt de natură tectonică și nu au legătură cu exploatările petroliere din zonă, pe seama cărora localnicii pun și acum producerea seismelor, dar și alunecările de teren.

AGERPRES/(A, AS — autor: Dan Paic, editor: Nona Jalbă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”