Galaţi: Bărbat infectat cu COVID-19, izolat la domiciliu, depistat de jandarmi la volan în zona carantinată de la Iveşti

Galaţi: Bărbat infectat cu COVID-19, izolat la domiciliu, depistat de jandarmi la volan în zona carantinată de la Iveşti

Un bărbat infectat cu COVID-19 şi aflat în izolare la domiciliu s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost depistat de jandarmi la volanul autoturismului său în zona carantinată de la Iveşti, informează, luni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, o patrulă de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care se deplasa pe străzile din localitate şi care, la vederea jandarmilor, şi-a schimbat brusc direcţia de mers.

Jandarmii au interceptat şi oprit autoturismul, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că şoferul, un bărbat în vârstă de 43 ani, figurează ca fiind bolnav de COVID-19 şi izolat la domiciliu.

Întrebat despre motivul pentru care a ieşit din izolare, bărbatul a declarat că dorea să ajungă la fiul său pentru a-i da autoturismul.

Bărbatul a fost condus la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările fiind continuate de către poliţie.

Pentru nerespectarea măsurilor stabilite în zona de carantină din localitatea Iveşti, în acest weekend 17 persoane au fost sancţionate contravenţional, dintre care opt cu amenzi în valoare totală de 13.100 lei şi nouă cu avertisment. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...