Galaţi: Combinatul siderurgic va fi condus, în premieră, de o femeie

Galaţi: Combinatul siderurgic va fi condus, în premieră, de o femeie

Aida Nechifor a fost numită în funcţia de director general al Combinatului Siderurgic de la Galaţi, fiind prima femeie care vine la conducerea companiei în cei 55 de ani de istorie a unităţii, informează, vineri, directorul de comunicare al societăţii, Dorian Dumitrescu.

Potrivit acestuia, Aida Nechifor, care a fost anterior director financiar al combinatului şi membru în Comitetului de Conducere din decembrie 2018, s-a alăturat companiei în 2001.

Iniţial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare şi analiză. Este absolventă a Facultăţii de Administrare Economică şi Afaceri a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Ea va avea şi responsabilităţi de conducere a combinatului de la Skopje, o unitate din Macedonia de Nord.

Prasanta Kumar Mishra, care fusese numit manager general interimar în februarie 2021, a fost desemnat director executiv al combinatului de la Galaţi.

"Sunt încântat să îi atribui Aidei acest rol important deoarece cred că ea poate şi va fi o inspiraţie extraordinară pentru dezvoltarea Galaţiului şi pentru industria siderurgică românească, la scară mai largă. De la începutul anului, ea, cu susţinerea lui Prasanta, a condus echipa de la Galaţi cu calm şi eficienţă pentru a obţine, constant, rezultate excelente. Consider că poate coordona acum echipa pentru a continua eforturile de a creşte nivelurile de producţie 3 milioane de tone de oţel pe an, de la circa 2 milioane anul trecut, precum şi de a accelera planurile ambiţioase ale combinatului de a deveni neutru de carbon până în 2030", a declarat Paramjit Kahlon, CEO Primary Steel and Integrated Mining, LIBERTY Steel Group.

Funcţia de director general al combinatului a devenit vacantă după ce fostul manager, Bogdan Grecu, s-a retras din funcţie în luna ianuarie, împotriva lui fiind declanşată urmărirea penală într-un dosar penal deschis de DNA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

3 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

4 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

5 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești