Galaţi: Comuna Cuca a intrat în carantină, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 4,74 cazuri la mia de locuitori

Galaţi: Comuna Cuca a intrat în carantină, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 4,74 cazuri la mia de locuitori

Comuna Cuca a intrat, începând de joi dimineaţă, în carantină, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 4,74 cazuri la mia de locuitori, a anunţat Instituţia Prefectului Galaţi.

Potrivit sursei citate, ordinul de instituire a carantinei a fost adoptat de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Măsura de carantinare a localităţii Cuca este valabilă pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 8 octombrie, ora 5,00.

Pe perioada carantinei, în zona şi din zona respectivă este permisă intrarea şi, respectiv, ieşirea mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor sau de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localităţi decât cea carantinată.

De asemenea, transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populaţie se realizează pe baza documentelor justificative, care să indice scopul şi destinaţia transportului.

Voluntarii vor asigura alimente, medicamente şi bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverinţe eliberate de către Primăria Cuca. Lista de voluntari va avea un număr de maxim 15 persoane şi va fi întocmită de către Primăria Cuca, componenţa acesteia rămânând neschimbată pe toată durata institurii măsurii şi avizată de către Centrul Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi.

Totodată, persoanele care desfăşoară activităţi agricole vor completa o declaraţie pe proprie răspundere.

Autorităţile din Galaţi au mai stabilit că "din sau în zona carantinată este permisă ieşirea şi, respectiv, intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitare, sanitar-veterinare, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor, transporturilor şi activităţilor cu caracter religios, doar pentru situaţii excepţionale care ţin de menţinerea serviciilor publice sau operaţionale". Toate persoanele ce părăsesc zona carantinată vor prezenta legitimaţia de serviciu sau adeverinţa de salariat eliberată de angajator, ştampilată şi semnată de către acesta, ori după caz, declaraţia pe proprie răspundere.

În acelaşi timp, autorităţile informează că intrarea şi ieşirea persoanelor şi vehiculelor în sau din localitatea carantinată se va efectua doar prin filtrele instituite de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22,00-6,00 este interzisă.

De asemenea, se interzice cu desăvârşire deplasarea persoanelor aflate în izolare sau carantină în afara domiciliului, reşedinţei ori adresei declarate pentru izolare sau carantină în comuna Cuca. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...