Galaţi: Focar de pestă porcină africană la Independenţa

Galaţi: Focar de pestă porcină africană la Independenţa

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi s-a întrunit sâmbătă pentru a aproba Planul de măsuri la suspiciune ca urmare a apariţiei focarului de pestă porcină africană într-o gospodărie din comuna Independenţa, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Galaţi.

Potrivit sursei citate, în acest caz, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în probele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău.

În exploataţia suspectă, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare pentru clarificarea trasabilităţii porcilor. Astfel, CJSU Galaţi a decis uciderea celor 16 porci din exploataţie şi punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Independenţa; interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii, doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar; amplasarea dezinfectoarelor rutiere la intrarea/ieşirea din exploataţia suspectă.

În judeţul Galaţi au fost confirmate 15 focare de pestă porcină africană, până acum fiind eutanasiaţi preventiv peste 400 de porci domestici. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

3 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică