Galați: Numărul persoanelor care au ajuns la Centrul Solicitanților de Azil a crescut de șase ori față de 2016

Galați: Numărul persoanelor care au ajuns la Centrul Solicitanților de Azil a crescut de șase ori față de 2016

Un număr de 420 de persoane au ajuns, în primele opt luni ale acestui an, la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil (CRPCSA) din Galați, față de numai 69 persoane cazate anul trecut în aceeași perioadă, cifra crescând de peste șase ori, a anunțat marți directorul instituției, Paul Burghelea, în cadrul unei informări prezentate în Comisia de Dialog Social a Prefecturii Galați.

Potrivit sursei citate, în primele opt luni ale acestui an, la CRPCSA Galați au fost depuse 444 de cereri de azil, în condițiile în care în perioada similară a anului trecut au fost 113 de astfel de cereri. Cele mai multe persoane care au făcut cereri de azil anul acesta sunt din țări precum Irak (213), Siria (189) și Pakistan (24).

"Numărul cererilor de azil înregistrate la nivelul centrului a crescut cu 331 anul acesta față de anul trecut pe fondul intensificării afluxului de imigranți înregistrat la frontiera de sud-vest, cu Serbia, precum și a intrărilor recente pe Marea Neagră", a precizat Burghelea.

În prezent, gradul de ocupare în centru este de aproximativ 85%, din totalul de 200 de locuri fiind ocupate 191. Dintre aceste persoane 133 sunt solicitante de azil, 45 cu statut de refugiat și 13 beneficiare de protecție subsidiară.

AGERPRES/(A-autor: Dan Paic, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....