Galaţi: Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ''Sf. Ilie'' a ajuns la 90

Galaţi: Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ''Sf. Ilie'' a ajuns la 90

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 în Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" din Galaţi a ajuns la 90, din care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo, a anunţat, joi, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, au venit rezultatele la alţi 93 de pacienţi internaţi la căminul de bătrâni, în cazul a 44 din aceştia fiind vorba despre rezultate pozitive, 44 - rezultate negative şi 5 rezultate neconcludente.

De asemenea, au mai primit teste pozitive la Covid-19 alte 9 persoane care au lucrat în cămin, în total fiind, până în prezent, 18 angajaţi infectaţi.

Potrivit DSP Galaţi, miercuri noaptea, alţi doi pacienţi ai căminului au decedat, numărul total al deceselor din instituţia de îngrijire ajungând astfel la patru.

Conform anchetei epidemiologice, virusul a fost adus în căminul de îngrijirea bătrânilor de către directoarea unităţii, care luase contact cu soţul ei, întors din Turcia, pe 20 martie, după care bărbatul s-a îmbolnăvit de Covid 19 şi a decedat pe 3 aprilie.

Şi directoarea se află acum, internată, în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar pe numele ei Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În lipsa reprezentanţilor legali ai centrului, Consiliul Judeţean Galaţi a preluat, în baza unui ordin al secretarului de stat Raed Arafat, coordonarea unităţii, alocând, joi, 150.000 de lei pentru activităţile curente din centru.

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, conducerea centrului este asigurată de personal delegat de la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei medicale au fost detaşate 10 asistente şi 12 infirmiere de la Spitalul Judeţean, Spitalul CFR şi Maternitatea Buna Vestire din Galaţi. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...