Galați: O nouă alunecare de teren în județ, la Suceveni (FOTO)

Galați: O nouă alunecare de teren în județ, la Suceveni (FOTO)

O alunecare de teren produsă în urma precipitațiilor abundente de săptămâna trecută, în localitatea gălățeană Suceveni, avansează către trei gospodării, aflate la doar 20 de metri distanță, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță.

Potrivit acestuia, alunecarea s-a manifestat la început prin prăbușirea unei porțiuni din malul pârâului Oarba și a avansat doi metri dinspre pârâu către gospodăriile sătenilor, distrugând o porțiune dintr-o plantație de viță de vie.

Chiriță a spus că, deocamdată, nu se impune evacuarea celor trei case din apropiere, însă zona a fost împrejmuită, s-a interzis accesul oamenilor și animalelor și s-au montat țăruși-martor pentru a se măsura viteza de deplasare a alunecării.

Aceasta este a doua localitate din județ în care s-a produs o alunecare de teren, după ce la sfârșitul săptămânii trecute, în satul Izvoarele, a avut loc o alunecare de teren la o distanță de 50 de metri de cinci case cu 14 locatari. Deși alunecarea avansează zilnic cu 30-35 de centimetri, deocamdată nu s-a luat măsura evacuării persoanelor de acolo, zona fiind împrejmuită și securizată. Localnicii din zonă, conform autorităților, vor fi evacuați dacă fenomenul va pune în pericol structura de rezistență a locuințelor.

Tot din cauza precipitațiilor abundente, traficul rutier a fost închis pe DJ241G, km 9+650 km și km 9+800, între localitățile Țepu și Țepu de Sus, existând rute ocolitoare. În zona menționată, terenul s-a surpat, iar pentru refacerea șoselei este nevoie de efectuarea unui studiu geo-tehnic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”