Galaţi: Persoana care l-a îngrijit pe bărbatul cu coronavirus a fost plasată în izolare la domiciliu

Galaţi: Persoana care l-a îngrijit pe bărbatul cu coronavirus a fost plasată în izolare la domiciliu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a pus în izolare, la domiciliu, persoana din Galaţi care l-a îngrijit pe pacientul de 72 ani confirmat cu coronavirus sâmbătă seară, a declarat, duminică, prefectul de Galaţi, Lucian Avrămescu.

Potrivit acestuia, este vorba despre persoana care, în perioada 29 februarie - 7 martie, cât timp pacientul s-a aflat în autoizolare la domiciliu, i-a adus acestuia mâncare şi alte produse.

Bărbatului i se vor preleva probe pentru a se stabili dacă a fost sau nu infectat cu coronavirus.

Tot în izolare la domiciliu a fost pus şi şoferul microbuzului cu care pacientul de 72 de ani a venit de la Gara de Nord, din Bucureşti, la Galaţi, conducătorul auto fiind un bărbat din Capitală a cărui stare de sănătate va fi monitorizată de DSP Bucureşti.

Totodată, au fost identificaţi 17 pasageri ai avionului cu care bărbatul din Galaţi a călătorit din Italia la Otopeni, urmând ca toţi să fie izolaţi la domiciliu şi testaţi pentru coronavirus.

Cât priveşte pasagerii care au mers cu microbuzul de la Bucureşti la Galaţi, aceştia nu pot fi identificaţi de autorităţi, întrucât ei au călătorit cu un mijloc de transport în comun care face curse regulate interjudeţene, în care pasagerii se urcă direct, fără a face o rezervare nominală, prealabilă.

De aceea, autorităţile locale repetă apelul public lansat de Grupul de Comunicare Strategică.

"Având în vedere confirmarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) a bărbatului de 72 de ani din Galaţi, care este al 13-lea caz pe teritoriul României, ţinând cont de nevoia de sprijin pentru identificarea rapidă a tuturor persoanelor cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact după aterizarea pe Aeroportul Otopeni în data de 29 februarie, observând faptul că instituţiile de presă pot oferi un suport real în diseminarea informaţiilor necesare pentru a preveni răspândirea noului coronavirus (COVID-19), vă adresăm solicitarea de a susţine demersul autorităţilor în identificarea persoanelor cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact, prezentând public următorul apel, cât mai des posibil, până la finalul zilei de luni, 9 martie: sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galaţi), persoanele care în data de 29 februarie au circulat spre Galaţi, folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord). Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12,15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul şi IDM Basarab. Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, şi a circulat pe ruta Bucureşti - Urziceni - Buzău - Brăila - Galaţi. Precizăm că această cursă a fost folosită de aproximativ 17 pasageri''.

În momentul de faţă, la nivelul judeţului Galaţi o persoană este confirmată cu coronavirus, 700 - izolate la domiciliu, patru în carantină în spaţii special amenajate de autorităţi şi trei internate în Spitalul de Boli Infecţioase. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

3 Foarte interesante amănunte!

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk