Galați: Peste 1.000 de persoane au blocat strada din fața Prefecturii și au ocupat treptele instituției

Galați: Peste 1.000 de persoane au blocat strada din fața Prefecturii și au ocupat treptele instituției

Peste 1.000 de persoane care protestează, sâmbătă seară, pe platoul din fața Prefecturii Galați au blocat circulația pe strada Domnească iar o parte s-au instalat chiar pe treptele de la intrarea în instituție, repetând astfel scenariul din serile precedente.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții se îndreaptă către Piața Victoriei; 20.000 participă la marș (FOTO/VIDEO)

Protestatarii, oameni de toate vârstele, de la studenți și elevi până la pensionari sau părinți cu copii în brațe sau în cărucioare, strigă "PSD, ciuma roșie!", "DNA să vină să vă ia!", "Anulați, nu abrogați!", "Vrem respect, într-un stat de drept!".

Manifestanții agită drapele naționale, dar și steaguri ale Uniunii Europene și afișează pancarde cu mesaje diverse, precum: "În sesiunea asta pică doar ordonanța", "Drag ne-ai fi la pușcărie", "Să vă fie frică, tineretul se ridică", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta" sau "Stai calm vecine, că protestez eu pentru tine ".

Una dintre protestatare a oferit jandarmilor chec de casă, în timp ce jandarmii au distribuit manifestanților fluturași cu câteva sfaturi despre cum să se comporte în cazul în care protestul degenerează în unul violent. Printre recomandări se află "delimitează-te de cei care produc violențe" și "îndepărtează-te cât mai repede de zona de contact dintre jandarmi și turbulenți, mai ales dacă ai venit însoțit de copii".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

3 Așa o fi?

4 Adevăruri devastatoare / Cei mai deștepți dintre „băieții deștepți” care ne-au scumpit energia. Oare procurorii …

5 Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de pr…