Galați: Peste 1.000 de persoane au blocat strada din fața Prefecturii și au ocupat treptele instituției

Galați: Peste 1.000 de persoane au blocat strada din fața Prefecturii și au ocupat treptele instituției

Peste 1.000 de persoane care protestează, sâmbătă seară, pe platoul din fața Prefecturii Galați au blocat circulația pe strada Domnească iar o parte s-au instalat chiar pe treptele de la intrarea în instituție, repetând astfel scenariul din serile precedente.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții se îndreaptă către Piața Victoriei; 20.000 participă la marș (FOTO/VIDEO)

Protestatarii, oameni de toate vârstele, de la studenți și elevi până la pensionari sau părinți cu copii în brațe sau în cărucioare, strigă "PSD, ciuma roșie!", "DNA să vină să vă ia!", "Anulați, nu abrogați!", "Vrem respect, într-un stat de drept!".

Manifestanții agită drapele naționale, dar și steaguri ale Uniunii Europene și afișează pancarde cu mesaje diverse, precum: "În sesiunea asta pică doar ordonanța", "Drag ne-ai fi la pușcărie", "Să vă fie frică, tineretul se ridică", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta" sau "Stai calm vecine, că protestez eu pentru tine ".

Una dintre protestatare a oferit jandarmilor chec de casă, în timp ce jandarmii au distribuit manifestanților fluturași cu câteva sfaturi despre cum să se comporte în cazul în care protestul degenerează în unul violent. Printre recomandări se află "delimitează-te de cei care produc violențe" și "îndepărtează-te cât mai repede de zona de contact dintre jandarmi și turbulenți, mai ales dacă ai venit însoțit de copii".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”