Galaţi: Protest al cadrelor militare în rezervă şi retragere împotriva amânării indexării pensiilor

Galaţi: Protest al cadrelor militare în rezervă şi retragere împotriva amânării indexării pensiilor

Aproximativ 100 de foşti militari şi poliţişti, aflaţi acum în rezervă, retragere sau la pensie, au protestat, joi, timp de o oră, în faţa sediului Prefecturii judeţului Galaţi, nemulţumiţi de activitatea Guvernului care amână indexarea pensiilor militare de serviciu cu rata inflaţiei din 2019.

Acţiunea de protest a fost organizată de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere "Al. I. Cuza" - Filiala Judeţeană Galaţi "Gl. Eremia Grigorescu". Alături de membrii afiliaţi acesteia s-au aflat şi membrii ai sindicatelor poliţiştilor gălăţeni.

 

Foto: (c) Dan Paic/AGERPRESAcţiunea de protest a fost îndreptată împotriva Guvernului căruia protestatarii îi reproşează faptul că amână să indexeze, corespunzător cu rata inflaţiei din 2019, pensiile fostelor cadre militare, discriminând această categorie profesională, în raport cu pensionarii civili, care au beneficiat în ultimii doi ani de majorarea punctului de pensie.

Pensionarii militari cer şi îmbunătăţirea asistenţei medicale şi tratamentelor prin spitalele militare, dar şi corectarea legii astfel încât pensiile celor trecuţi în rezervă până în 2015 să fie egale, în aceleaşi condiţii de vechime şi sporuri, cu cele de după 2015.

Totodată, membrii sindicatelor poliţiştilor gălăţeni cer exceptarea militarilor şi poliţiştilor în activitate din OUG nr. 226/2020, referitor la îngheţarea soldelor/salariilor în anul 2021 la nivelul lunii decembrie 2020, precum şi asigurarea resurselor financiare şi umane, astfel încât activitatea cadrelor MAI să nu fie pusă în pericol.

Potrivit organizatorilor, în cazul nesatisfacerii corespunzătoare a acestor revendicări, structurile asociative ale pensionarilor militari şi sindicatele poliţiştilor vor amplifica protestele la nivel judeţean şi naţional, se vor solidariza cu alte acţiuni similare şi vor bloca activitatea unor instituţii, cu respectarea prevederilor legale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...