Galați: Protest spontan al salariaților societății de distribuție a agentului termic Calorgal

Galați: Protest spontan al salariaților societății de distribuție a agentului termic Calorgal

Aproximativ două sute de angajați ai societății de distribuție a agentului termic Calorgal Galați au încetat miercuri dimineață lucrul și protestează în curtea societății, nemulțumiți de întârzierea plății salariilor și nivelul scăzut al acestora.

Oamenii spun că nu și-au mai luat salariile de peste două luni și jumătate și sunt deciși să nu reia lucrul dacă nu vor avea o reacție de la autoritățile locale.

''Măcar să ne spună dacă mai au sau nu nevoie de noi sau plecăm acasă. Iar dacă au nevoie de noi, să ne dea salariile'', a declarat unul dintre manifestanți.

Protestatarii reclamă și faptul că în timp ce pentru ei nu se găsesc bani de salarii, directorii societății sunt cu plățile la zi. Totodată, salariații susțin că se fac angajări ''pe pile și relații'' și că există un management defectuos, solicitând demisia managerului general, Marian Alexandru.

Angajații Calorgal scandează "Demisia" și au afișat pancarte inscripționate cu mesajele: "Vrem conducere competentă", "Vrem transparență, dialog!".

Alături de protestatari se află și liderul de sindicat din societate, dar lucrătorii spun că nu mai au încredere nici în acesta în privința apărării drepturilor angajaților.

Societatea de distribuție a agentului termic Calorgal numără aproximativ 460 de angajați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina