Galați: Șeful Serviciului de Medicină Legală, cercetat în libertate, asistentul-șef - plasat sub control judiciar

Galați: Șeful Serviciului de Medicină Legală, cercetat în libertate, asistentul-șef - plasat sub control judiciar

Magistrații Judecătoriei Galați au decis vineri seara ca șeful Serviciului de Medicină Legală Galați, Iuliu Fulga, să fie cercetat în libertate iar asistentul-șef Radu Marinel să fie plasat sub control judiciar, cei doi fiind suspectați de Direcția Generală Anticorupție (DGA) Galați că au încheiat un contract ilegal cu o firmă de pompe funebre pentru transportul cadavrelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Claudia Marcu, procurorii au făcut recurs la sentința judecătorilor.

Iuliu Fulga și Radu Marinel au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, în urma perchezițiilor efectuate joi la Spitalul Județean de Urgență din Galați de către ofițerii DGA Galați, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

În urma audierilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a formulat vineri propunere de arestare preventivă pentru cele două persoane la Judecătoria Galați într-un dosar privind infracțiuni de abuz în serviciu în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și uz de fals.

"S-a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive a doi inculpați care au calitate de funcționari publici în cadrul Serviciului de Medicină Legală Galați, respectiv Fulga Iuliu, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și inculpatul Radu Marinel pentru complicitate la aceeași infracțiune pentru instigare la fals în declarații și uz de fals", a declarat Claudia Marcu.

În perioada ianuarie 2013 — decembrie 2016, funcționarii publici menționați anterior de la Serviciul de Medicină Legală, beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse din cadrul Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați și folosindu-se de documente falsificate și declarații mincinoase, au determinat atribuirea nelegală a contractelor de prestări servicii transport special — cadavre umane — către o societate, în detrimentul altor competitori care au participat la atribuirea contractului de prestări servicii. Fapta este reținută în propunerea de luarea măsurii arestării preventive în perioada ianuarie 2013 — decembrie 2016. Mai sunt cercetate și alte persoane, dar nu fac obiectul luării măsurii arestării preventive, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Ofițerii DGA au efectuat joi percheziții la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați, la biroul de achiziții, dar și la serviciul de medicină legală și secretariatul spitalului.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență nu au dorit să facă declarații, rezumându-se să spună doar că este vorba de o anchetă în curs.

Acțiunea ofițerilor DGA și a procurorilor a fost sprijinită de efective de jandarmi.

AGERPRES/(A-autor: Dan Paic, editor: Antonia Niță)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...