Galați: Un mort și patru răniți în două accidente rutiere

Galați: Un mort și patru răniți în două accidente rutiere

Un bărbat a murit și alte patru persoane au fost rănite în două accidente de circulație petrecute sâmbătă pe raza județului, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați.

Potrivit sursei citate, cel mai grav dintre accidente, cel în urma căruia un bărbat de 68 ani și-a pierdut viața, a fost cauzat de o traversare neregulamentară. Pietonul a încercat să traverseze DN 26, a fost luat în plin pe capota unei mașini, aruncat în parbriz, iar apoi în portbagajul autoturismului.

"Am fost solicitați să intervenim la un accident rutier, dar, la sosirea noastră, pacientul decedase, prezentase leziuni incompatibile cu supraviețuirea. Spre surprinderea noastră, victima era în portbagajul mașinii", a declarat Emilia Gheorghievici, medic SMURD Spitalul de Urgență Galați.

Polițiștii rutieri au oprit circulația pe ambele sensuri ale drumului până la terminarea anchetei la fața locului.

"Din primele cercetări a reieșit că un bărbat în vârstă de 68 ani, care a traversat DN 26 prin loc nepermis și fără să se asigure, a fost lovit de un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 24 de ani. Pietonul a decedat", a precizat inspector Marius Felea de la IPJ Galați.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

În cel de-al doilea accident, două mașini de teren, dintre care una de intervenție a unei firme de pază, au intrat în coliziune.

"Un bărbat de 22 ani care se afla la volanul unui autoturism și circula pe drumul de centură spre Micro 40, odată ajuns în zona blocurilor ANL, a virat stânga pe linia dublă continuă și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, cei doi șoferi, dar și pasagerele din prima mașină, două tinere de 16 și 20 de ani, au fost transportați la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Crina Dragu.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Paic, editor: Irina Poenaru, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria