Galleria Mall nu a solicitat Primăriei autorizație pentru concertul Carla's Dream; Poliția Locală efectuează un control (VIDEO)

Galleria Mall nu a solicitat Primăriei autorizație pentru concertul Carla's Dream; Poliția Locală efectuează un control (VIDEO)

Reprezentanții Galleria Mall nu au solicitat Primăriei Piatra Neamț autorizație pentru concertul "Carla's Dream", a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, primarul interimar Dragoș Chitic.

Sursa foto: Galleria Piatra Neamț / Facebook

"Este o societate comercială privată care a decis organizarea unui concert în interior. A fost o soluție cel puțin neinspirată pentru că ei au o parcare destul de mare unde putea fi organizat concertul. Primăria Piatra Neamț nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea vreunui act pentru desfășurarea concertului. Am dispus Poliției Locale să efectueze un control, să verifice autorizația de funcționare și ce prevede aceasta, iar în funcție de rezultate vom lua măsurile care se impun. Se poate merge până la închiderea mall-ului", a afirmat Chitic.

Potrivit sublocotenentului Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamț, și Inspecția ISU a demarat o anchetă pentru a constata dacă s-au încălcat normele PSI.

De asemenea, Poliția Piatra Neamț derulează o anchetă în urma reclamației depuse de managerul Carla's Dream cu privire la condițiile improprii în care a avut loc concertul. Membrii formației susțin că ei au fost cei care au oprit concertul după ce au văzut că două persoane au leșinat din cauza căldurii. Oficialii ISU spun însă că ei, alături de organizatori, au oprit concertul.

Pe de altă parte, reprezentanții Galleria Mall Piatra Neamț au precizat că intrarea la concertul Carla's Dream a fost liberă și nu s-au așteptat la un aflux atât de mare de spectatori. Potrivit acestora, spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj, cu ocazia deschiderii mai multor magazine.

Reprezentanții Galleria Mall Piatra Neamț au declarat că au solicitat oficial prezența la eveniment a unor reprezentați ai ISU, Jandarmeriei, Poliției și Ambulanței. Aceștia spun că au fost deschise toate instalațiile de aer condiționat și geamurile de la etaj, dar nu au mai făcut față numărului mare de spectatori.

La concertul Carla's Dream au fost prezenți peste 2.000 de oameni, marea majoritate copii.

Din cauza căldurii insuportabile, nouă persoane au leșinat, iar cinci dintre acestea au fost transportate cu Ambulanța la spital, dar nu au rămas internate.

AGERPRES/(A, AS — Gabriel Apetrii, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Citiți mai mult:

Membrii formației Carla's Dream acuză ISU Neamț de intervenția tardivă și susțin că ei au oprit concertul

Neamț: Concertul Carla's Dream dintr-un mall, oprit de pompieri după ce 9 copii au leșinat din cauza căldurii


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

2 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

3 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

4 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...