Game of Thrones: Un algoritm anunță moartea iminentă a lui Daenerys Targaryen

Game of Thrones: Un algoritm anunță moartea iminentă a lui Daenerys Targaryen

Un algoritm anunță moartea iminentă a lui Daenerys Targaryen, unul dintre personajele centrale ale serialului de succes Game of Thrones. Algoritmul se bazează pe interacțiunile sociale pe care le au între ele personajele popularului serial, relatează l'Express într-un articol postat miercuri pe site-ul său. Din câte se pare, pe Lannisteri îi așteaptă o soartă mai bună.

Sursa foto: Game of Thrones / Facebook

Potrivit unui fan al serialului foarte răbdător care a trecut bilanțul în revistă într-un videoclip, 150.966 de oameni au murit deja în "Game of Thrones". Cine vor fi următorii? Este ceea ce a încercat să descopere un anume Milan Janosov, doctor în filosofie.

Bărbatul a pus la punct un algoritm care indică probabilitățile pentru fiecare personaj din serial de a-și pierde viața. El și-a explicat demersul într-un raport, publicat la începutul lui iulie pe site-ul Center for Network Science, înainte de începutul sezonului al 7-lea al serialului.

În rețeaua rezultată, fiecare "nod" care poate fi văzut reprezintă un personaj. Între acestea sunt trasate linii, care reprezintă legăturile cu ceilalți. Cu cât acestea sunt mai groase, cu atât interacțiunile lor, sau scenele în care apar împreună, sunt mai dese. De asemenea, fiecare culoare simbolizează o casă nobiliară: albastru pentru Stark, roșu pentru Lannister, galben pentru Martell etc. Celor care nu aparțin de nicio casă li s-a repartizat culoarea gri.

Apoi, doctorul în filosofie se axează în special pe profilul a 61 de personaje care au murit în primele șase sezoane ale serialului. "Scopul nostru a fost să legăm poziția în această rețea de probabilitatea de supraviețuire: poate una să o prezică pe cealaltă?", a afirmat el. În 72,3% din cazuri, răspunsul a fost "da".

Milan Janosov a testat apoi algoritmul pe personaje încă în viață. Rezultatul a fost că prima care va muri este Tyene, fiica lui d'Oberyn Martell și Ellaria Sand. Acesta a fost confirmat parțial de serial, în sensul că Tyene pare să fi murit în ultimul episod, deși este ultima dintre fiicele Elariei care are această soartă, în timp ce Ellaria primește din partea lui Cersei promisiunea că va fi ținută în viață pentru a vedea trupul fiicei ei putrezind.

Apoi, potrivit algoritmului, i-ar veni rândul să moară lui Daenerys Targaryen, urmată de Viermele Cenușiu. Pe de altă parte, algoritmul îi creditează cu o viață mai lungă pe Lannisteri, indiferent că este vorba de Cersei sau Jaime.

Pe de altă parte însă, algoritmul nu a prevăzut moartea lui Olenna Tyrell, care s-a produs în ultimul episod difuzat al serialului (episodul 3 din sezonul 7).

În realizarea algoritmului, Milan Janosov s-a bazat pe "interacțiunile sociale" între diferiți protagoniști. El le-a cuantificat pe acestea plecând de la dialogurile din serial și a obținut această schemă grafică.

De notat că anul trecut a fost dezvoltat un alt algoritm în scopul de a prezice moartea personajelor din Game of Thrones. Acesta se baza pe criterii precum sex, apartenența la un clan, statut social, vârstă, importanța și popularitatea personajului. Acest algoritm îl dădea pe Tommen Baratheon drept unul dintre cei mai probabili defuncți, urmat îndeaproape de Stannis Baratheon și Daenerys Targaryen. Dacă primele estimări s-au dovedit a fi adevărate, rămâne ca scenariștii serialului să decidă dacă viața Mamei dragonilor merită salvată sau nu, notează l'Express.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme