Gata, ALDE s-a RUPT! Daniel Constantin și mai mulți parlamentari au părăsit ședința de duminică!

Gata, ALDE s-a RUPT! Daniel Constantin și mai mulți parlamentari au părăsit ședința de duminică!

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit sala în care se desfăşoară Delegaţia Permanentă a partidului, împreună cu un grup de membri ai conducerii, aceştia susţinând că şedinţa este nestatutară. ”Partidul se rupe!” Conform surselor din ALDE, discuțiile s-au purtat pe un ton ridicat, iar la un moment dat Andrei Gerea, un om apropiat de Călin Popescu Tăriceanu, a propus chiar excluderea lui Daniel Constantin ”dacă nu nu mai este alături de partid”.

UPDATE - Daniel Constantin: Nu voi candida la postul de presedinte, dar nu accept ca cineva din afara ALDE sa ia decizii in partid

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat ca a decis de acum patru luni sa nu candideze la presedintia partidului, preferand postul de presedinte executiv, insa nu poate accepta ca o persoana aflata in afara partidului sa ia decizii numele ALDE.

Daniel Constantin a spus ca nu au existat controverse in partid legate de organizarea Congresului si numele viitorului presedinte al ALDE. "Nu exista nicio intelegere vizavi de organizarea Congresului. Am convenit ca vom avea in primavara aceasta un presedinte unic, am convenit acum patru luni ca nu voi candida pentru functia de presedinte, ci voi ocupa functia de presedinte executiv. Ca atare, nu acesta a fost motivul acestor dispute care, din pacate, au iesit in spatiul public", a spus copresedintele ALDE, conform News.ro.

UPDATE: Liderii ALDE s-au întâlnit duminică, pentru a discuta organizarea congresului. Co-liderul ALDE, Daniel Constantin, a ieșit din ședință, însoțit de mai mulți colegi din structurile de conducere, printre care și mai mulți secretari de stat.

Daniel Constantin spune că nu își dorește decât respectarea statului partidului și că un congres organizat luna viitoare ar fi nestatutar și că, ”nu este vorba despre funcții”.

Mai mult, organizarea congresului a fost atacată în instanță de către cei care se opun.

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat la Antena 3 că gestul lui Daniel Constantin este un semnal clar că ALDE se rupe.

”Noi îi susținem în continuare și suntem un partener loial. Ce se întâmplă ne surprinde” a spus Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD.

Știrea inițială

ALDE se pregătește de congres. Cel mai probabil acesta va avea loc undeva luna viitoare.

Surse din interiorul partidului afirmă că unicul candidat la funcția de președinte va fi Călin Popescu-Tăriceanu, în timp ce Daniel Constantin va primi o funcție din planul doi.

Daniel Constantin, copreședinte al ALDE acum, nu s-ar mai bucura de prea mult sprijin, în condițiile în care se vorbea chiar că va încerca să rupă ALDE în două.

Disputele din ALDE au fost generate de faptul că Tăriceanu ar dori organizarea rapidă a unui Congres, în timp ce Daniel Constantin ar fi dorit ca abia la sfârşitul verii sau în toamnă să fie organizat Congresul, precedatde alegeri la nivelul organizaţiilor din teritoriu.
 
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu