Gata, „UNIONIȘTII” lui Ghiță și Băsescu au OCUPAT OFICIAL Piața Universității! Vin și REVOLUȚIONARII!

Gata, „UNIONIȘTII” lui Ghiță și Băsescu au OCUPAT OFICIAL Piața Universității! Vin și REVOLUȚIONARII!

Gata, „unioniștii” lui Ghiță și Băsescu au ocupat oficial Piața Universității! Zeci de „unioniști” şi-au petrecut noaptea în corturile amplasate în Piaţa Universităţii, aceştia declarând că vor rămâne şi duminică acolo şi fac apel căre toţi românii să li se alăture, a declarat liderul manifestanţilor, George Simion, pentru MEDIAFAX. Trebuie făcută precizarea că cele 50 de corturi în care au dormit au fost primite de la „filiala” din Suedia! În mod cu totul și cu totul întâmplător, dar asta e viața, pe una dintre cutiile din care s-au scos corturi sunt marcate inițialele „SG”!

UPDATE/12:39 Traian Băsescu s-a întâlnit cu delegația „unioniștilor”. Spune că jandarmii au acționat legal, sâmbătă făcea spume și-l acuza pe Cioloș de trădare

"Trebuie vorbit, trebuie creat un minister al Reunificării pentru că aici drumul este bătătorit, a făcut-o Germania în condiţiile existenţei actului final de la Helsinki şi exact după prevederile finale ale actului de la Helsinki. Cum la fel, tot după actul final de la Helsinki s-a despărţit Cehoslovacia. Tot în baza aceluiaşi articol 1care dă drept popoarelor să stabilească pin referendum sau prin vot în Parlament modul cum îşi vor duce viaţa în continuare. (...) România are doar de câştigat de pe urma reunificării din punct de vedere al populaţiei, al teritoriului, va deveni una dintre puterile agricole ale Europei. Având în vedere situaţia din Transnistria, în următorii 10 ani nu se poate realiza reunificarea. Legat de evenimentele de ieri, nu consider ilegală intervenţia de ieri a jandarmilor, având în vedere nerespectarea autorizaţiei primite de la primărie", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, în urma discuţiei cu liderii unioniştilor.

Întrebat când va fi posibilă unirea, liderul PMP a precizat că "atunci când va vrea parlamentul de la Chişinău".

UPDATE/12.10 Partidul lui Tariceanu, alaturi de asa-zisii unionisti: intalnire si conferinta de presa comuna
Copresedintele Aiantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) Daniel Constantin se intalneste duminica, la ora 13:00, cu George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012 care a organizat marsul de sambata pentru unirea Republicii Moldova cu Romania.

La finalul intalnirii, Daniel Constantin si George Simion vor face scurte declaratii de presa.

Liderul „unioniştilor”, George Simion, a declarat, duminică, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că, pe parcursul nopţii trecute, manifestanţii au fost păziţi de echipajele de jandarmi, fără a mai exista incidente.

Se transmite LIVE de pe Facebook-ul lui George Simion!

Manifestanţii spun că vor rămâne şi duminică, pe parcursul întregii zile, în Piaţa Universităţii şi fac apel la toţi românii care vor reunificarea României cu Republica Moldova să li se alăture. Totodată, solicită liderilor politici din România să vină pe ,,baricada" de la Universitate şi să îşi asume unirea ca proiect de ţară.

Liderii manifestanţilor anunţă că la ora 10 vor veni revoluţionarii să îi susţină, iar la ora 16 cer tuturor celor care susţin unirea să li se alăture în Piaţa Universităţii.




Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...