Găurele, uite Melcu, bă! Melcu din Râmnicu Sărat care a început să care, de „nebun”, bani, în Brazilia!

Găurele, uite Melcu, bă! Melcu din Râmnicu Sărat care a început să care, de „nebun”, bani, în Brazilia!

Ziarul Adevărul publica, joi, un desen original cu Liviu Dragnea (Livache) si cei doi colegi ai acestuia din trupa rock Ego, pe care cei trei o formasera in facultate - Lucian Liviu Dobrescu (Șobo) și Mugurel Gheorghiaș (Melcu). Cei doi fosti colegi de trupa ai lui Dragnea, pe care liderul PSD a sustinut, in trecut, ca nu ii cunoaste, sunt actionari majoritari la celebra firma de asfaltari Tel Drum, abonata la contractele cu Consiliul Judetean Teleorman și toată România! Știți, Melcu e ăla cu banii din Brazilia. Pe care l-a apucat dragostea de investit în Brazilia taman de la Râmnicu-Sărat, județul Buzău, România!

* Un desen conceput pentru membrii formaţiei EGO, în original. În stânga şi în dreapta sunt reprezentanţi Liviu Dobrescu (zis Şobo) şi Mugurel Gheorghiaş (Melcu). În centru, apare Liviu Dragnea (căruia colegii de facultate îi spuneau Livache). În partea de jos a desenului, cele trei cercuri reprezintă numele stilizat al formaţiei, EGO

Ziarul Adevarul aminteste ca a dezvaluit legatura dintre Liviu Dragnea si Tel Drum in anul 2011.Consiliul Judetean Teleorman, condus de Liviu Dragnea, a ajuns atunci in centrul unui scandal cu fonduri europene, dupa ce Comisia Europeana a acuzat institutia condusa de Dragnea ca ar fi aranjat licitatiile cu bani europeni, cu dedicatie pentru firma Tel Drum. Tel Drum era deja in 2011 un nume cunoscut in Teleorman si asociat cu numele lui Liviu Dragnea, dupa ce, sub semnatura acestuia, societatea fusese privatizata in 2000 si cumparata de colegul de liceu al lui Dragnea, Marian Fiscuci.

In momentul izbucnirii scandalului cu fonduri europene din 2011, Tel Drum nu ii mai apartinea fostului coleg de liceu al lui Dragnea, Marian Fiscuci. Era detinuta de Lucian Liviu Dobrescu si Mugurel Giorghias, fostii colegi de facultate si de trupa rock ai liderului PSD. Dragnea sustinea atunci ca nu are nicio legatura cu Tel Drum si ca nu ii cunoaste pe cei doi actionari majoritari.

"Il stiu pe Marian Fiscuci, care a detinut Tel Drum, pentru ca este tot din Teleorman. Nu-i stiu pe actionarii de acum. Sa stiti ca foarte multe alte firme au contracte cu Consiliul Judetean Teleorman, nu doar Tel Drum. Legenda aceasta legata de mine si de Tel Drum a aparut in 2004, in perioada electorala. Toate institutiile au verificat: nu sunt actionar si nu am legatura cu aceasta firma", declara Liviu Dragnea in anul 2011.

Un cadru didactic de la Politehnica Bucuresti a confirmat, pentru ziarul Adevarul, ca Dobrescu si Gheorghias au fost colegi de grupa la Facultatea de Transporturi - sectia Autovehicule Rutiere a Institutului Politehnic Bucuresti, intre 1982 si 1987, iar Dragnea a urmat aceleasi cursuri, dar in generatia cu un an mai mare.

Mugurel Gheorghias a recunoscut, in anul 2011, relatia speciala din timpul facultatii cu Liviu Dragnea: "Da, am fost colegi la Facultatea de Transporturi, am cantat cu el intr-o trupa. Ce-i rau in asta? Nu aveam prea multe optiuni pentru a ne distra. Nu pot spune ca am tinut legatura cu el. Acum il stiu asa, na, cum il stiu si pe presedintele Basescu, de la televizor", spunea atunci Mugurel Gheorghias, om de afaceri din Buzau.

Celalalt actionar al Tel Drum, Liviu Dobrescu, nu a negat nici el, in 2011, relatia din timpul facultatii cu Liviu Dragnea: "Asa, si?! Daca as fi fost (coleg - n.red.), care ar fi problema?!"

Cei doi foşti colegi ai baronului de Teleorman, respectiv Mugurel Sorin Gheorghiaş şi Liviu Lucian Dobrescu, au devenit în 2006 acţionari majoritari la Tel Drum, cu 44%, respectiv 43,9%, cumpărând acţiunile de la Marian Fişcuci, coleg de liceu cu Dragnea.

Realitatea demonstrează că cei doi şi-ar fi permis foarte greu să deţină pachetul majoritar al unei firme cu o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro pe an.

Gheorghiaş, poreclit Melcul, locuia la ultimul etaj al unui bloc cu oameni modeşti, într-un cartier periferic din Râmnicu Sărat. În 2006, Gheorghiaş îşi înfiinţise propria societate de asigurări, Accentasig, şi a luat-o ca partener de afaceri pe soţia sa, Ramona.

Deşi a pornit de la un singur angajat şi venituri anuale de 10.000 de euro, după ce a intrat la SC Tel Drum SA, firma de asigurări a ajuns în 2009 la o cifră de afaceri de 35.000 de euro. Mai mult, în 2010, în afacerea cu asigurări a intrat şi actualul director al Tel Drum, Petre Pitiş. Contribuţia acestuia din urmă se vede în cifre: în iunie 2010, firma Accentasig a primit autorizaţia de funcţionare ca broker de asigurări şi şi-a deschis trei filiale în Buzău.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile