Gaza: Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, acuză Israelul de "terorism de stat" şi "genocid"

Gaza: Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, acuză Israelul de "terorism de stat" şi "genocid"

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat luni Israelul de "terorism de stat" şi "genocid", după uciderea a peste cincizeci de palestinieni de către armata israeliană în Fâşia Gaza , relatează AFP.

"Israelul seamănă terorismul de stat. Israelul este un stat terorist", le-a spus Erdogan studenţilor turci la Londra, într-un discurs televizat.

"Ceea ce a făcut Israelul este un genocid. Condamn această dramă umanitară", a adăugat preşedintele turc, care a decretat trei zile de doliu naţional şi a anunţat pentru vineri o mare adunare de protest.

În acelaşi timp, Turcia şi-a rechemat pentru consultări ambasadorii de la Tel Aviv şi Washington, după cum a declarat, la Ankara, vicepremierul turc Bekir Bozdag.


Foto: (c) Burhan Ozbilici / AP


El a denunţat anterior pe Twitter un 'masacru' la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, de care 'administraţia americană este în aceeaşi măsură responsabilă ca şi Israelul'. 'Prin transferul ambasadei sale la Ierusalim, administraţia americană a subminat şansele unei reglementări paşnice şi a provocat un incendiu care va cauza şi mai multe pierderi omeneşti, distrugeri şi catastrofe în regiune', a insistat Bozdag.

Conform EFE, care citează ministerul palestinian al Sănătăţii, în protestele de luni şi-au pierdut viaţa 58 de persoane, iar alte 2.771 au fost rănite. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?