GCS: 4 decese la bolnavi cu COVID în ultimele 24 de ore; 23 de decese raportate din perioada anterioară

GCS: 4 decese la bolnavi cu COVID în ultimele 24 de ore; 23 de decese raportate din perioada anterioară

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 27 de decese - 13 bărbaţi şi 14 de femei - la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 23 dintre acestea sunt de anul trecut şi din prima jumătate a acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Pacienţii decedaţi erau internaţi în spitale din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Cluj, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova.

Dintre cele 27 de decese, trei au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani, 9 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform sursei citate, 25 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 2 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi.

De la începutul pandemiei, în total, 33.925 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. AGERPRES / (AS - autor: Roberto Stan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale