GCS: 7 decese la bolnavi cu COVID în ultimele 24 de ore

GCS: 7 decese la bolnavi cu COVID în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 140 de decese (70 bărbaţi şi 70 femei) la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 133 dintre acestea sunt de anul trecut şi din prima jumătate a acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de sănătate publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Pacienţii decedaţi erau internaţi în spitale din judeţele Argeş, Bihor, Brăila, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Călăraşi Covasna, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui şi Vâlcea.

Dintre cele 140 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, trei la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 40 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 46 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 40 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Conform sursei citate, 126 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, patru nu au înregistrat comorbidităţi, iar pentru 10 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Până vineri, în total, 32.911 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

2 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

3 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!