GCS: 71 de decese raportate la bolnavi de COVID; 53 sunt anterioare ultimelor 24 de ore

GCS: 71 de decese raportate la bolnavi de COVID; 53 sunt anterioare ultimelor 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că în ultimele 24 de ore au fost raportate 71 de decese (37 bărbaţi şi 34 femei) la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 53 dintre acestea sunt de anul trecut şi de la începutul acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii, de către Direcţiile de sănătate publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Pacienţii decedaţi au fost internaţi în spitale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti.

Conform sursei citate, dintre cele 71 de decese, trei au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, şapte la categoria de vârstă 50-59 de ani, 17 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 21 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

68 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, doi pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Până miercuri, în total, 32.028 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Așa o fi?

4 Cifrele nu mint niciodată

5 „Nu te mai saturi de bani! Ai devenit penibilă cu reclamele tale” / „Zâna” Andreea Marin, taxată dur de internau…