GCS: 813 apeluri au fost înregistrate miercuri la 112 şi 6.118 la linia TELVERDE dedicată coronavirusului

GCS: 813 apeluri au fost înregistrate miercuri la 112 şi 6.118 la linia TELVERDE dedicată coronavirusului

Un număr de 813 apeluri au fost înregistrate miercuri la numărul unic de urgenţă 112 şi 6.118 la linia TELVERDE (0800.800.358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Autorităţile le reamintesc cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

GCS reiterează că "informaţiile vehiculate prin intermediul reţelelor sociale, potrivit cărora municipiul Bucureşti s-ar închide sau ar intra în carantină, sunt false".

"Nu există nicio discuţie despre "închiderea/carantinarea" Capitalei sau a vreunui oraş din România", precizează sursa citată.

Autorităţile roagă cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate şi să nu răspândească pe reţelele de socializare sau pe alte canale informaţii care nu provin din surse oficiale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

3 Așa o fi?

4 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!