GCS: Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 246 de sancţiuni contravenţionale

GCS: Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 246 de sancţiuni contravenţionale

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 128.700 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, prin structurile abilitate ale Poliţiei, a fost constatată, vineri, o infracţiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, vineri, 81 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

GCS le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Până la data de 18 iunie, au fost raportate 1.498.689 de cazuri în UE/ SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa şi Germania. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Cecenii lui Ramzan Kadîrov, așa-numiții „kadîroviți”, ar fi primit ordin să tragă în soldații ruși ce refuzau să fie carne de tun în prima linie a fro…