Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, arestat preventiv 30 de zile pentru acuzații de trafic de droguri. El ar fi organizat împreună cu Vanessa Youness ședințe de șamanism cu droguri la o clinică

Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, arestat preventiv 30 de zile pentru acuzații de trafic de droguri. El ar fi organizat împreună cu Vanessa Youness ședințe de șamanism cu droguri la o clinică

UPDATE 2: Tribunalul Brașov a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman, la propunerea procurorilor DIICOT.

UPDATE 1: DIICOT a anunțat oficial că ”trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Brașov într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA”.

Articol inițial: Gelu Oltean, fostul șef al DGIPI (Direcția de protecție internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne), a fost reținut sâmbătă de procurorii DIICOT Brașov pentru presupus trafic de droguri, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Procurorii DIICOT au cerut deja judecătorilor de la Tribunalul Brașov arest preventiv pentru Oltean.

Alături de fostul șef al DGIPI au mai fost reținuți Vanessa Youness și un cetățean englez, Thomas Lishman. Toți cei trei ar fi avut legătură cu clinica de wellness  Youness Clinic , de lângă București, unde în cadrul unor așa-zise tratamente pacienților li s-ar fi dat spre consum o substanță considerată drog, potrivit surselor citate. Vanessa Youness e fondatoarea clinicii, Gelu Oltean este partenerul său de viață, iar Thomas Lishman ar fi ”șamanul” clinicii.

De altfel, Gelu Oltean vorbea într-un interviu pentru  Evenimentul Zilei  din 25 februarie 2019 despre această substanță, numită ”Ayahuasca”, despre care susținea că ”este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”.  Citește aici mai multe informații despre Ayahuasca

Propunerea DIICOT Brașov de arestare preventivă a apărut și pe portalul instanțelor.

Context.

Gelu Oltean. Este considerat omul de încredere al lui Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea”. Potrivit Digi 24, în 1997, când mentorul său a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, Gelu Oltean a devenit purtătorul său de cuvânt. Iar când Virgil Ardelean a fost numit şef al Doi şi-un sfert, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI. Oltean a fost șef al DGIPI în două mandate, iar în 2007 a fost coordonatorul echipei de poliţişti români trimişi în Italia pentru a colabora cu autorităţile locale în celebrul caz Mailat.

Vanessa Youness. În martie 2019, G4Media.ro scria că procurorii DNA instrumentau un dosar în care cercetează unde ar fi ajuns un milion de euro pe care Vanessa Amal Youness i-ar fi primit mită în afacerea licențelor Microsoft. Femeia ar fi fost o apropiată a fostului premier, potrivit aceluiași document prin care Vanessa Youness a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență la sfârșitul lui ianuarie acest an și care a fost consultat de G4Media.ro. Procurorul DNA George Matei – cel care l-a trimis în judecată și pe liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive – a deferit-o Justiției pe Vanessa Amal Youness după ce a strâns probe potrivit cărora ea ar fi cerut și primit un milion de euro de la oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...