Generalul Ben Hodges crede că Rusia va invada Ucraina, cel mai probabil până la finalul lunii februarie

Generalul Ben Hodges crede că Rusia va invada Ucraina, cel mai probabil până la finalul lunii februarie

Fost comandant al Armatei Statelor Unite în Europa, generalul Ben Hodges crede că Rusia va invada Ucraina, cel mai probabil până la finalul lunii februarie.

În opinia generalului în rezervă, un eventual conflict în Ucraina ar putea avea efecte rapide, chiar dacă indirecte, asupra statelor vecine, inclusiv asupra României.

"Posibil, un val masiv de refugiaţi, mai întâi în Moldova, apoi în România, la fel ca şi în Ungaria, Polonia şi aşa mai departe. Va fi o problemă reală cu refugiaţii, în cazul unei ofensive! În al doilea rând, există posibilitatea reală a perturbării spaţiului aerian românesc, în zona economică, dacă nu chiar şi o problemă asupra apelor teritoriale, pentru că este evident că marina rusească va contraataca orice navă care se apropie de zona în care sunt organizate operaţiuni navale şi mă gândesc la coasta Mării Negre. (...) Şi, nu în ultimul rând, ceva de care eu mereu am fost interesat este Dunărea. Acest fluviu de importanţă strategică, cu transporturi importante pentru România şi pentru restul Europei, cred că va fi o problemă care va afecta România", a declarat Hodges, la Realitatea Plus.

Generalul în rezervă nu a exclus posibilitatea ca România să participe fizic la război, în cazul în care conflictul escaladează.

"Situaţia poate scăpa de sub control, depinde de cum decurg ostilităţile. (...) Dacă nu terestru, în mod cert există posibilitatea ca trupele ruseşti să împiedice intervenţia NATO, prin România, în Ucraina", a declarat generalul (r) Ben Hodges.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară