Generalul Cristian Stancu: „Dacă Putin ştia realitatea din Ucraina nu cred că pornea războiul”/Greșeala colosală comisă de armata Rusiei

Generalul Cristian Stancu: „Dacă Putin ştia realitatea din Ucraina nu cred că pornea războiul”/Greșeala colosală comisă de armata Rusiei

Generalul Cristian Barbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, explică într-o analiză greșelile făcute de armata Rusiei în Ucraina.

Barbu, fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, a declarat că invazia în Ucraina ”cel mai probabil campania nu a fost dorită şi cerută de Şoigu şi de generali, ci mai sus, direct de către Putin”, arată adevarul.ro.

”Pe de o parte vorbim de incompetenţă, pentru că eu sunt convins că dacă Putin ştia realitatea din Ucraina nu cred că pornea războiul. Sau dacă îl pornea, îl pornea altfel şi nu cred că numai după mintea mea. Ei au făcut şi o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani. Au pornit atacul inclusiv din Belarus, unde nu aveau nimic în spate, logistică, susţinere.

Belarusul nu i-a susţinut, iar ei au rămas cumva rupţi de bazele din Belarus. Pe de altă parte, au plecat ca la defilare, cu tancurile pe autostradă, goneau cu viteză să vădă care ajunge primul la sosire, parcă erau la liniuţe”, apreciază generalul Cristian Barbu.

Traversarea râului Siverski-Doneţk a militarilor ruși, soldată cu o înfrângere dezastruoasă, arată nu doar că armata Moscovei e departe de faima ei, dar şi că ofiţerii ruşi sunt de multe ori depăşiţi de situaţie, mai arată sursa citată.

Barbu a mai amintit câteva dintre gafele trupelor Kremlinului în Ucraina: ”coloana aceea infinită de aproape 60 de kilometri cu tot felul de mijloace militare”, neclintită preţ de o săptămână; ”deșantul aerian de la aeroportul de lângă Kiev”, ”bomboana de pe prăjitură a fost cu crucişătorul Moskva”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /