Generalul Dumitrache, șeful DGIP, are în declarația de avere un conac uriaș cu heliport pentru care e judecat fostul sindicalist Liviu Luca

Generalul Dumitrache, șeful DGIP, are în declarația de avere un conac uriaș cu heliport pentru care e judecat fostul sindicalist Liviu Luca

Șeful Direcției Generale Protecție Internă (DGPI) din cadrul MAI, serviciul secret al Ministerului de Interne, generalul Tiberiu-Silviu Dumitrache, are trecută în declarația de avere domeniul cu piscină și heliport de la Păulești, Prahova, pentru care este judecat fostul sindicalist Liviu Luca, potrivit Libertatea.ro . Dumitrache a fost numit în funcție de Marcel Vela, ministrul Internelor în guvernul Orban.

Foto: Declarația de avere a generalului Tiberiu Silviu Dumitrache, șeful DGPI a MAI; Sursa: libertatea.ro

Fostul sindicalist Liviu Luca – aflat în închisoare după ce în 2018 a fost condamnat definitiv la 10 de detenție în alte două dosare penale – este judecat la Tribunalul Prahova pentru delapidarea PSV Company (fosta Petromservice, divizia de mentenanță a Petrom) cu aproape 15 milioane de lei.

Cu acești bani, Luca și-ar fi construit domeniul de 3 hectare de la Păulești Prahova, cu piscină olimpică și heliport.

”În perioada 17.07.2005 – 27.02.2009, reprezentanţii SC PSV Company (…), au virat în mod nelegal, în interesul inculpatului Luca Liviu (…) suma de 14.649.762,73 lei, ce au cuprins lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe (…) Păuleşti (…) Membrii grupului infracţional, prin actele ulterioare pe care le- au îndeplinit, au încercat să disimuleze faptul că inculpatul Luca Liviu este adevăratul beneficiar al construcţiei”, arătau procurorii DIICOT.

Potrivit Libertatea, în 2012, pe fondul anchetelor penale, părinții lui Liviu Luca au donat proprietatea de la Păulești strănepoatelor lor, adică fetelor fiicei lui Liviu Luca, Roxana Dumitrache, și ginerelui, Tiberiu Silviu Dumitrache.

Generalul Tiberiu Silviu Dumitrache a fost numit șef interimar al DGPI prin ordin al fostului ministru PNL Marcel Vela, în ianuarie 2020.

El este fiul colonelui SRI (r) Gheorghe Dumitrache, fost şef Sector „A” în cadrul SRI Prahova. Pe 4 februarie 2013, Dumitrache senior a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 8 ani, pentru trafic de influenţă, dare de mită și încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

În același dosar au fost condamnați și general (r) SRI, Ovidiu Soare, fostul șef al Inspectoratului de Apărare a Constituției a SRI (cea mai importantă divizie a SRI). Acesta a primit tot 3 ani de închisoare cu suspendare.

Într-un dosar disjuns a fost condamnat tot la 3 ani de închisoare cu suspendare și colonelul (r) Corneliu Păltânea, fost șef al SRI Prahova, considerat mentorul lui Sebastian Ghiță, fostul deputat PSD fugit în Serbia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale