George Simion îi cere premierului să ia măsuri ferme în cazul lui Gelu Puiu, fost secretar de stat

George Simion îi cere premierului să ia măsuri ferme în cazul lui Gelu Puiu, fost secretar de stat

Copreşedintele AUR, George Simion, îi cere premierului Florin Cîţu să ia măsuri ferme împotriva lui Gelu Puiu, fost secretar de stat la Mediu, adăugând că directorii din cadrul direcţiilor silvice, care îşi desfăşoară activitatea în acest moment, au fost numiţi în urma "presiunilor politice şi a şantajului" făcut de fostul secretar de stat.

"Tot pe aceeaşi linie de măsuri care nu sunt luate până la capăt de Florin Cîţu, adăugăm şi cerem luarea de măsuri mai ferme cu privire la fostul secretar de stat de la Mediu Gelu Puiu. Dacă vorbim de depolitizare, trebuie să ştim că directorii de la direcţii silvice, din acest moment, au fost numiţi politic în urma presiunilor şi a şantajului făcut de Gelu Puiu. El şi-a dat demisia imediat după ce investigaţia Recorder a fost publicată, presa a scris, dar nu este suficientă o demisie. Cerem investigarea fiecărui caz în parte. Pe lângă anchetarea de către organele abilitate, cerem Corp de control şi după investigarea fiecărui caz repunerea în funcţie a acelor directori care nu aveau nicio vină sau scoaterea posturilor la concurs", a precizat liderul AUR.

Potrivit lui Simion, "nu este admisibil" ca acei directori de direcţii silvice în peste 20 de judeţe să rămână în funcţie.

"Premierul Cîţu, dacă conduce într-adevăr acest Guvern, trebuie să ia atitudine faţă de acest caz. De altfel, gaşca Gelu Puiu - Costel Alexe a fost în centrul atenţiei multor investigaţii ale presei şi nu s-a luat nicio măsură. Ne aducem aminte de doamna chelneriţă de la Iaşi, care a fost pusă la Apele Române şi în continuare directorul tehnic dat afară nu a fost pus în funcţie. Politizarea acestor funcţii a atins noi culmi în timpul guvernării Orban, continuată cu guvernarea Cîţu", a susţinut copreşedintele AUR.

În context, Simion a afirmat că structurile Ministerului Afacerilor Interne se conduc prin împuterniciri care se prelungesc, din şase în şase luni, "pentru a avea control politic".

"În acest moment, în MAI s-au accentuat nepotismele, pilele, este cazul nepotului domnului Lucian Bode, care este inspector şef al Serviciului rutier, este cazul chestorului Oprişan, care a fost avansat după uciderea a doi muncitori la Oneşti, este exemplul a nenumărate cazuri din structurile MAI", a spus Simion. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...