Georgia: Controversatul ministru de Interne, propus de partidul la putere să preia şefia guvernului (AFP)

Georgia: Controversatul ministru de Interne, propus de partidul la putere să preia şefia guvernului (AFP)

Partidul aflat la putere în Georgia l-a propus marţi pe controversatul ministru de Interne să conducă viitorul executiv, după demisia surpriză a prim-ministrului Mamuka Bakhtadze, cu riscul de a accentua tensiunile politice din această ţară din Caucaz, notează AFP.

Candidatura lui Giorgi Gakharia a fost anunţată la televiziune de preşedintele partidului de guvernământ Visul Georgian, Bidzina Ivanişvili.

Nominalizarea, care urmează să fie validată de un parlament larg dominat de Visul Georgian, nu ar trebui să însemne decât o formalitate, scrie AFP, care adaugă că este nevoie şi de aprobarea preşedintelui ţării.

Această desemnare are loc după demisia surpriză de luni a premierului Mamuka Bakhtadze, care a explicat că "şi-a îndeplinit misiunea" în fruntea guvernului acestui stat zguduit la începutul verii de o serie de manifestaţii.

La finalul lunii iunie, Giorgi Gakharia s-a aflat în vizorul mişcării de contestare a puterii, zeci de mii de manifestaţi cerând atunci demisia sa după dispersarea violentă a unei adunări în faţa Parlamentului.

Respectivele acţiuni de protest au început după luarea de cuvânt a unui deputat rus în Parlamentul de la Tbilisi, fapt ce a suscitat o vie emoţie într-o ţară în care relaţiile cu Rusia sunt foarte tensionate după scurtul conflict din 2008 dintre cele două state.

Ca reacţie la aceste manifestaţii, Moscova a suspendat zborurile directe între Rusia şi Georgia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?