Georgia: Controversatul ministru de Interne, propus de partidul la putere să preia şefia guvernului (AFP)

Georgia: Controversatul ministru de Interne, propus de partidul la putere să preia şefia guvernului (AFP)

Partidul aflat la putere în Georgia l-a propus marţi pe controversatul ministru de Interne să conducă viitorul executiv, după demisia surpriză a prim-ministrului Mamuka Bakhtadze, cu riscul de a accentua tensiunile politice din această ţară din Caucaz, notează AFP.

Candidatura lui Giorgi Gakharia a fost anunţată la televiziune de preşedintele partidului de guvernământ Visul Georgian, Bidzina Ivanişvili.

Nominalizarea, care urmează să fie validată de un parlament larg dominat de Visul Georgian, nu ar trebui să însemne decât o formalitate, scrie AFP, care adaugă că este nevoie şi de aprobarea preşedintelui ţării.

Această desemnare are loc după demisia surpriză de luni a premierului Mamuka Bakhtadze, care a explicat că "şi-a îndeplinit misiunea" în fruntea guvernului acestui stat zguduit la începutul verii de o serie de manifestaţii.

La finalul lunii iunie, Giorgi Gakharia s-a aflat în vizorul mişcării de contestare a puterii, zeci de mii de manifestaţi cerând atunci demisia sa după dispersarea violentă a unei adunări în faţa Parlamentului.

Respectivele acţiuni de protest au început după luarea de cuvânt a unui deputat rus în Parlamentul de la Tbilisi, fapt ce a suscitat o vie emoţie într-o ţară în care relaţiile cu Rusia sunt foarte tensionate după scurtul conflict din 2008 dintre cele două state.

Ca reacţie la aceste manifestaţii, Moscova a suspendat zborurile directe între Rusia şi Georgia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară