Germania a interzis o grupare neonazistă care intenționa să atace migranți

Guvernul german a anunțat miercuri interzicerea unei grupări neonaziste aflată de mai mulți ani în colimatorul poliției și care intenționa să atace migranți și reprezentanți ai statului, relatează AFP și Reuters.

Provenită din mișcarea Skinheads, mișcarea numită 'Lupii Albi ai Terorii' are aproximativ 25 de membri, dintre care unii aflați în Hamburg (nord), a declarat ministrul de interne Thomas de Maiziere, în cadrul unei conferințe de presă.

'Această mișcare este o grupare de neonaziști, care se distinge printr-o incitare agresivă la ură împotriva statului nostru, împotriva societății, împotriva celor care nu gândesc la fel ca ei, împotriva migranților și de asemenea împotriva poliției', a afirmat ministrul pentru a justifica interdicția.

În paralel, poliția a efectuat miercuri percheziții în 15 locuințe și clădiri și a interogat 16 persoane în diferite regiuni ale țării. Arme de calibru mic și arbalete au fost confiscate de poliție.

Interdicția grupării reprezintă un 'semnal clar' împotriva extremismului de dreapta în Germania, a spus ministrul.

Atacurile împotriva solicitanților de azil, comise sau inspirate de mulți susținători ai extremei drepte, a crescut brusc anul trecut în Germania în condițiile în care țara a primit un milion de migranți.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar