Germania a suspendat analizarea anumitor cereri de azil siriene (presa)

Germania a suspendat analizarea anumitor cereri de azil siriene (presa)

Germania a suspendat analizarea unora dintre cererile de azil depuse de refugiaţi sirieni, aşteptând o nouă evaluare a situaţiei securitare din ţara lor, potrivit grupului german de presă regională Funke, transmite AFP.

Citând Ministerul german de Interne, Funke a precizat sâmbătă că unele dintre aceste cereri de azil exprimate de sirieni au fost "amânate", fiind necesare să se aducă amendamente orientărilor ministerului.

Persoanele în cauză sunt solicitanţi de azil cărora li s-a acordat o "protecţie subsidiară", şi anume celor care s-au confruntat în ţara lor cu pericole serioase, acte de război, pedeapsa cu moartea sau tortura.

Potrivit statisticilor guvernamentale, 17.411 sirieni au beneficiat de acest statut în 2018.

Potrivit Funke, organizaţiile pentru apărarea refugiaţilor se tem că guvernul condus de Angela Merkel va refuza cererile de azil ale cetăţenilor sirieni dacă ostilităţile încetează în ţara lor.

Germania este profund divizată după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele ţării, în 2015, în punctul de maxim al crizei refugiaţilor, tuturor celor care fugeau din Siria din calea războiului şi persecuţiilor.

Afluxul de peste un milion de solicitanţi de azil, veniţi în principal din Siria, Irak şi Afganistan, a alimentat dezvoltarea extremei dreapta în Germania reprezentată de formaţiunea Alternativa pentru Germania (AfD).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”