Germania: Abatorul din Guetersloh rămâne închis până când autorităţile vor agrea noile măsuri de igienă

Germania: Abatorul din Guetersloh rămâne închis până când autorităţile vor agrea noile măsuri de igienă

Abatorul şi fabrica de procesare a cărnii din Guetersloh, nord-vestul Germaniei, unde a izbucnit un focar de coronavirus, vor putea fi redeschise doar după ce autorităţile vor fi mulţumite de noile proceduri de igienă, a spus marţi şeful administraţiei districtuale, Sven-Georg Adenauer, transmite Reuters.

În jur de 600.000 de persoane din Guetersloh, landul Renania de Nord - Westfalia, au intrat din nou în carantină pe 23 iunie după ce peste 1.500 de lucrători de la abatorul şi fabrica de procesare a cărnii, aparţinând companiei Toennies, au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Marţi, într-o conferinţă de presă online, Sven-Georg Adenauer a spus că unitatea se va putea redeschide doar dacă 'nu va exista nicio ameninţare pentru oamenii care lucrează în această companie şi nici pentru locuitorii din districtul Guetersloh'.

Compania le-a prezentat autorităţilor un plan de măsuri de igienă care merge în direcţia bună, însă 'mai este nevoie de muncă şi cred că firma va face acest lucru', a adăugat el. Potrivit oficialului, nu se poate spune deocamdată când va fi redeschisă unitatea.

Aceasta a primit ordin provizoriu de a rămâne închisă până pe 17 iulie, a precizat Adenauer.

Oficiali din sănătate şi securitate în muncă îşi continuă inspecţiile la abator şi negociază cu compania noul plan de măsuri de igienă. O nouă rundă de evaluare va avea loc joi.

Compania Toennies a prezentat anterior scuze şi a anunţat că lucrează strâns cu autorităţile la un plan de măsuri vizând redeschiderea unităţii.

În mod normal, fabrica din Guetersloh procesează între 12% şi 14% din producţia de carne de porc din Germania, iar închiderea ei le afectează activitatea crescătorilor, a atras atenţia Asociaţia crescătorilor de porci din Germania.

Luni, un tribunal administrativ a ordonat ridicarea temporară a restricţiilor reintroduse în district după apariţia focarului de coronavirus de la abatorul Toennies.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani