Germania: AfD atinge nivelul maxim istoric în preferinţele electoratului (sondaj)

Germania: AfD atinge nivelul maxim istoric în preferinţele electoratului (sondaj)

Partidul ''Alternativa pentru Germania'' (AfD) i-a depăşit pe social-democraţi în preferinţele electoratului german, plasându-se pe poziţia a doua, în urma blocului conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) condus de cancelarul Angela Merkel, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Insa şi care urmează să fie dat publicităţii marţi, transmite dpa.

Sondajul, realizat la solicitarea tabloidului german Bild, arată că AfD este preferat de 17,5% dintre germani, depăşind cu 0,5 puncte procentuale Partidul Social-Democrat (SPD).

Pe prima poziţie se află blocul CDU-CSU, susţinut de 29% din electoratul german.

AfD a capitalizat instabilitatea apărută în ultimele săptămâni în interiorul 'marii coaliţii' guvernamentale formate din conservatori şi social-democraţi din cauza abordărilor diferite faţă de problema imigraţiei.

''Am atins nivelul maxim istoric în actualul #sondajINSA'', a scris pe Twitter lidera AfD Alice Weidel.

AfD a intrat în parlamentul german după alegerile legislative din septembrie anul trecut, pentru prima dată de la crearea sa în 2013. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...