Germania: AfD face apel la reintroducerea serviciului militar şi sporirea cheltuielilor pentru apărare

Germania: AfD face apel la reintroducerea serviciului militar şi sporirea cheltuielilor pentru apărare

Alianţa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), cel mai mare partid de opoziţie din parlamentul german, a făcut apel la reintroducerea serviciului militar, sporirea cheltuielilor militare şi înnoirea angajamentului faţă de NATO, informează joi dpa.

Într-un document de strategie publicat joi, AfD a cerut totodată modificări ale Constituţiei care să permită armatei germane - the Bundeswehr - să fie desfăşurată în interiorul graniţelor ţării, în caz că este nevoie, şi să protejeze frontierele.

''Securitatea internă şi externă a ţării noastre nu mai poate fi protejată separat'', se menţionează în documentul citat.

Germania ar trebui să se concentreze pe susţinerea Alianţei Nord-Atlantice conduse de SUA, să joace mai degrabă rolul principal în NATO, decât să se implice în alcătuirea unei armate a Uniunii Europene, se mai arată în documentul menţionat.

AfD, care a provocat controverse cu atitudinea sa antiimigraţie, atacă politicile în domeniul apărării ale coaliţiei de guvernare, cerând ''o restaurare a Bundeswehr-ului''.

Suspendarea recrutării, în vigoare în Germania până în 2011, a pus în pericol securitatea Germaniei, potrivit documentului AfD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia