Germania: AfD face apel la reintroducerea serviciului militar şi sporirea cheltuielilor pentru apărare

Germania: AfD face apel la reintroducerea serviciului militar şi sporirea cheltuielilor pentru apărare

Alianţa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), cel mai mare partid de opoziţie din parlamentul german, a făcut apel la reintroducerea serviciului militar, sporirea cheltuielilor militare şi înnoirea angajamentului faţă de NATO, informează joi dpa.

Într-un document de strategie publicat joi, AfD a cerut totodată modificări ale Constituţiei care să permită armatei germane - the Bundeswehr - să fie desfăşurată în interiorul graniţelor ţării, în caz că este nevoie, şi să protejeze frontierele.

''Securitatea internă şi externă a ţării noastre nu mai poate fi protejată separat'', se menţionează în documentul citat.

Germania ar trebui să se concentreze pe susţinerea Alianţei Nord-Atlantice conduse de SUA, să joace mai degrabă rolul principal în NATO, decât să se implice în alcătuirea unei armate a Uniunii Europene, se mai arată în documentul menţionat.

AfD, care a provocat controverse cu atitudinea sa antiimigraţie, atacă politicile în domeniul apărării ale coaliţiei de guvernare, cerând ''o restaurare a Bundeswehr-ului''.

Suspendarea recrutării, în vigoare în Germania până în 2011, a pus în pericol securitatea Germaniei, potrivit documentului AfD. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…