Germania: Alianța conservatoare a cancelarului Merkel, la cel mai scăzut nivel în sondajele de opinie după 2012

Germania: Alianța conservatoare a cancelarului Merkel, la cel mai scăzut nivel în sondajele de opinie după 2012

Alianța conservatoare a cancelarului german, Angela Merkel, se află la cel mai scăzut nivel în sondajele de opinie începând din 2012, relevă rezultatele unei anchete sociologice date duminică publicității, relatează DPA.

Sondajul, realizat de agenția Emnid pentru ediția duminicală a publicației Bild, arată că alianța formată din Uniunea Creștin-Democrată și Uniunea Creștin-Socială (CSU), este susținută de 33% din electorat, în scădere cu un procent față de sondajul precedent.

Alte sondaje indică evoluții similare pentru conservatori. Astfel, barometrul politic realizat de centrul de studii Forschungsgruppe Wahlen arată că alianța CDU-CSU ar obține 35% din voturi, în timp ce un sondaj al Insa îi creditează pe conservatori cu 32% din intențiile de vot.

Partidul xenofob 'Alternativa pentru Germania' (AfD) este susținut de 13% dintre alegătorii germani, în creștere cu 1% comparativ cu sondajul anterior, conform Emnid, în timp ce formațiunea de extrema-stângă Die Linke ar obține 8% din voturi, în scădere cu un procent față de sondajul precedent.

Sprijinul electoratului pentru celelalte partide a rămas constant — 22% pentru social-democrați, 13% pentru Verzi și 6% pentru liberali, aceștia din urmă nefiind reprezentați în actualul Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german).

Sondajul de opinie Emnid a fost realizat pe un eșantion de 1.405 cetățeni germani cu drept de vot, în perioada 24 — 30 martie.

AGERPRES/(AS — editor: Tudor Martalogu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...