Germania: Aliata Angelei Merkel, favorită în cursa pentru şefia CDU

Germania: Aliata Angelei Merkel, favorită în cursa pentru şefia CDU

Un aliat apropiat al cancelarului german Angela Merkel s-a poziţionat în fruntea cursei pentru succesiunea acesteia în fruntea formaţiunii sale de centru-dreapta, Uniunea Creştin Democrată (CDU), relevă un sondaj de opinie citat vineri de dpa.

Annegret Kramp-Karrenbauer, secretar general al CDU, se bucură de sprijinul a 38% din susţinătorii partidului, conform sondajului realizat pentru postul ZDF.

Principalii ei rivali, Friedrich Merz, fost lider al grupului parlamentar al CDU, şi ministrul sănătăţii, Jens Spahn, au întrunit 29%, respectiv 6% din preferinţe.

Delegaţii partidului urmează să-şi aleagă viitorul lider la o conferinţă care va avea loc la Hamburg la 7 decembrie. Preferinţele alegătorilor CDU nu sunt decisive, dar pot indica pe care dintre candidaţi îl vor susţine delegaţii.

Pe de altă parte, 12% dintre cei intervievaţi au afirmat că nu-i interesează cine conduce CDU, iar alţi 15% au spus că nu vor să răspundă la această întrebare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /