Germania: Angela Merkel devine cetăţean de onoare al oraşului unde a crescut, în fosta RDG

Germania: Angela Merkel devine cetăţean de onoare al oraşului unde a crescut, în fosta RDG

Cancelarul german Angela Merkel devine începând de vineri cetăţean de onoare al orăşelului Templin, unde şi-a petrecut majoritatea anilor copilăriei şi a terminat liceul, informează dpa.

Consiliul local din Templin, situat la nord de Berlin, în regiunea Uckermark din landul Brandenburg, a aprobat în iunie 2018 cu o majoritate de 20 din 29 decernarea acestui titlu cancelarei federale, pentru "realizările şi activitatea sa în slujba Germaniei". Titlul îi va fi acordat în cadrul unei recepţii la care sunt aşteptaţi 120 de invitaţi.

Angela Merkel s-a născut în 1954 la Hamburg, în fosta Germanie de vest, dar la scurt timp după aceea familia ei s-a stabilit peste graniţă, în Germania de est comunistă, unde tatăl ei, care era pastor protestant, a primit un post. Familia viitoarei cancelare s-a mutat la Templin în 1957, unde Angela Merkel a urmat şcoala şi liceul şi unde continuă să trăiască mama şi fraţii ei.

Şefa executivului german îşi petrece de multe ori weekend-urile libere la o reşedinţă situată în apropiere.

Fostul ei coleg de clasă Bodo Ihrke, care s-a alăturat Partidului Social-Democrat (SPD), formaţiunea rivală Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a Angelei Merkel, este şi el cetăţean de onoare al Templinului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…