Germania ar putea reintroduce controale la frontieră împotriva migraţiei ilegale

Germania ar putea reintroduce controale la frontieră împotriva migraţiei ilegale

Deși Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a declarat că guvernul se va abţine deocamdată de la instaurarea de controale staţionare la frontiera cu Polonia pentru a reglementa intrările neautorizate, ea a adăugat, totuși, că nu este exclusă această opțiune.

Controale la granițele Germaniei FOTO Shutterstock

Declarație vine în contextul unei dezbateri naţionale permanente în Germania cu privire la migraţie, arată surse citate de Agerpres.

Guvernul federal continuă să monitorizeze cu atenţie evoluţiile la frontiere”, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al ministerului lui Faeser.

Berlinul are în vedere reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne pe alte secţiuni ale graniţelor Germaniei în ultimă instanţă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

A existat o dezbatere politică aprinsă cu privire la numărul crescut al migranţilor fără acte de identitate care au sosit în Germania în ultimele luni.

Controale staționare, doar dacă este necesar

La un summit naţional privind refugiaţii care a avut loc la Berlin la 10 mai, guvernul federal şi guvernele de landuri au fost de acord să introducă doar controale staţionare, dacă este absolut necesar. Germania a menţinut astfel de controale la frontieră de-a lungul frontierei sale cu Austria din 2015, când zeci de mii de oameni au ajuns în Europa de Vest pe ruta balcanică. Dar celelalte graniţe ale Germaniei, inclusiv cele cu Polonia şi Republica Cehă, sunt verificate numai prin controale aleatorii la faţa locului şi alte măsuri.

Miniştrii de interne ai landurilor germane estice Brandenburg şi Saxonia fac presiuni pentru ca Faeser să pună în aplicare controale la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă, care au fost de asemenea puncte de trecere pentru migranţii ce s-au îndreptat spre Germania. Datele oficiale arată că intrările neautorizate prin Polonia s-au înmulţit semnificativ. Din ianuarie până în martie anul acesta, au fost înregistrate 4.013 cazuri, înaintea Austriei, cu 3.674 de cazuri. În aprilie, 2.427 de persoane au intrat în Germania prin Polonia şi 1.298 prin Austria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea