Germania: Autorul atacului sinucigaș din Ansbach jurase credință Statului Islamic (autorități)

Autorul atacului sinucigaș din orașul german Ansbach jurase credință grupării jihadiste Statul Islamic (SI), așa cum o dovedește o înregistrare video găsită în telefonul său mobil, a anunțat luni ministrul de interne din landul Bavaria, Joachim Hermann, relatează AFP și Reuters.

"El a anunțat în mod explicit că acționează în numele lui Allah. A jurat credință (liderului grupării SI) Abou Bakr al-Bagdadi (...) și a anunțat în mod expres că se răzbună pe germani pentru că aceștia se pun în calea islamului", a spus oficialul bavarez, pe baza unei prime traduceri a înregistrării video care a fost făcută în limba arabă.

Ministrul a mai afirmat că înregistrarea video arată clar că atacul a fost unul terorist. "Consider că după această înregistrare nu există niciun dubiu că atacul a fost unul terorist, de inspirație islamistă", a subliniat oficialul.

Potrivit poliției germane, atacatorul avea suficiente materiale pentru a mai produce o altă bombă. Bărbatul, mort în explozie, avea asupra sa și un sul de bancnote de 50 de euro la momentul atacului, a mai precizat poliția.

Primarul din Ansbach, Carda Seidel, a anunțat anterior că 15 persoane au fost rănite în atacul sinucigaș cu un dispozitiv explozibil, patru aflându-se în stare gravă. Un bilanț anterior vorbea de 12 răniți.

Suspectul sirian în vârstă de 27 de ani care și-a detonat duminică dispozitivul explozibil la Ansbach a sosit în Germania în urmă cu doi ani. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că sirianului i s-a respins cererea de azil anul trecut și că el urma să fie expulzat în Bulgaria.

Atacul nu a fost revendicat până în prezent de nicio organizație. Potrivit anchetatorilor, suspectul era cunoscut poliției pentru infracțiuni referitoare la droguri și alte fapte. El a fost sub tratament la o clinică de psihiatrie și a încercat să se sinucidă anterior de două ori.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!