Germania avertizează asupra unei crize dacă depozitele de gaz nu pot fi umplute până la iarnă

Germania avertizează asupra unei crize dacă depozitele de gaz nu pot fi umplute până la iarnă

Germania lucrează la umplerea depozitelor subterane de gaze (UGS) până la iarnă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla şi dacă aprovizionarea cu gaz va fi întreruptă, atunci ţara se va confrunta cu o criză, a declarat marţi vicecancelarul Germaniei, ministrul Economiei şi Protecţiei Climatice Robert Habek, vorbind la conferinţa „Ziua Industriei Germane”. El a amintit că UGSF-urile sunt în prezent pline în proporţie de aproximativ 60%.

„Dacă vom aştepta iarna cu depozitele pline pe jumătate şi robinetul de gaz este închis, atunci va trebui să vorbim despre o criză economică gravă care va afecta Germania”, a spus el. Într-un scenariu negativ, a spus Habek, „situaţia economică şi politică va fi mai proastă” decât în ​​mijlocul unei pandemii.

Conform previziunilor Băncii Federale Germane, inflaţia pentru anul 2022, în Germania va fi de 7,1%. În mai, inflaţia din Germania a accelerat de la 7,4% la 7,9% pe parcursul lunii. Ultima dată s-au înregistrat rate similare aici în iarna anilor 1973-1974 din cauza crizei petrolului.

Germania intenţionează să elimine treptat gazul rusesc până în 2024. Numeroşi experţi şi reprezentanţi ai industriei au spus anterior că o eliminare treptată accelerată ar ameninţa cu o criză.

Despre situaţia aprovizionării cu gaze
Pe 14 iunie, Gazprom a anunţat că a fost nevoită să reducă livrările de gaz prin Nord Stream în comparaţie cu planul, din cauza revenirii premature a unităţilor de pompare pe gaz din reparaţii de la Siemens şi a identificăriiunor defecţiuni tehnice ale motorului.

Şeful Gazprom, Alexei Miller, la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg din 16 iunie, a declarat că astăzi nu există nicio modalitate de a rezolva problema cu furnizarea de motoare reparate pentru Nord Stream. Problema a apărut din cauza faptului că Siemens repară motoarele doar la o fabrică din Canada. Aplicareade sancţiuni a dus la o întârziere a livrării, pentru că doar Canada a impus sancţiuni împotriva Gazprom, iar acum Siemens nu poate lua înapoi motoarele reparate pentru Gazprom, a explicat Miller.

Din această cauză, doar 40% din gazul ce poate fi pompat la capacitatea maximă a conductei este pompat în prezent prin Nord Stream. Agenţia Federală de Reţea din Germania a remarcat că nu vede o „relaţie cauzală” între partea tehnică a problemei şi o reducere atât de semnificativă a livrărilor.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

5 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas