Germania: Cel puțin 547 de băieți ai corului catedralei din Regensburg au fost victimele unor abuzuri (raport)

Cel puțin 547 de membri ai corului de băieți al catedralei romano-catolice din orașul german Regensburg (Bavaria) - Regensburger Domspatzen - au devenit victime ale unor abuzuri fizice și sexuale între 1945 și începutul anilor 1990, potrivit unui raport final difuzat marți, relatează agenția DPA.

Ulrich Weber, un avocat care s-a ocupat de ancheta privind scandalul, a afirmat marți că victimele, care au fost supuse unor abuzuri de către preoți și profesori la școala catedralei, au caracterizat perioada petrecută în acel loc drept ''o închisoare, un infern și o tabără de concentrare''.

Multe dintre victimele intervievate în cadrul anchetei și-au descris experiența de la școală — unde băieții erau învățați să cânte muzică religioasă la slujbele din catedrală — ca fiind ''cele mai grele vremuri din viața lor, marcate de frică, violență și lipsă de ajutor'', a declarat Weber.

Celebru în toată lumea, corul a fost cuprins de un scandal de când au fost făcute publice în 2010 primele presupuse abuzuri.

Anul trecut, dioceza a început să coopereze cu anchetatorii în legătură cu abuzurile sistematice și urmează să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 de euro fiecărei victime.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar